Μια κατηγορία μόνη της: Μόλις βρέθηκε η μεγάλη νικήτρια του φετινού The Voice (Vid)

Ένα κράμα από Βιτάλη, Αλεξίου και άλλες παλιές λαϊκές φωνές.

Η επιμονή, η υπομονή και η δουλειά ανταμείβονται, λέει ένας γενικός κανόνας της ζωής και στην πρεμιέρα του δέκατου κύκλου του ελληνικού The Voice φάνηκε πως μία φωνή ετοιμάζεται να δρέψει τους καρπούς των πολλών χρόνων συστηματικής εργασίας και προσπάθειας. Ο λόγος για τη Μάλαμα Σεβαστού, μία Λημνιά τραγουδίστρια που βρέθηκε στις Blind Auditions της πρεμιέρας του talent show και έδειξε ότι με όπλο τη φωνή της μπορεί να φτάσει ως το τέλος.

Και πώς να μην το κάνει όταν ήδη από το πρώτο τραγούδι της έκανε και τους τέσσερις coaches να γυρίσουν τις καρέκλες τους εντυπωσιασμένοι από τη βαθιά λαϊκή φωνή της; Μία φωνή με όγκο, με ένταση αλλά παράλληλα με ευαισθησία, τεχνικές αρετές και το σημαντικότερο, με εμπειρία και διαρκή ισορροπία. Μία φωνή που επέλεξε να τραγουδήσει ένα πολύ δύσκολο κομμάτι, το «Τώρα και εγώ θα ζήσω», πρωτοερμηνευμένο από τη θρυλική φωνή της Χαρούλας Αλεξίου.

Και όχι απλά τα κατάφερε να το πει άψογα, κέρδισε την ίδια στιγμή μία σπάνια φιλοφρόνηση, αφού η φωνή της Μάλαμας παρομοιάστηκε με αυτή της Ελένης Βιτάλη. Η εμπειρία της στο τραγούδι εξηγήθηκε από την ίδια αναφέροντας πως τραγουδάει 14 χρόνια. Ποτέ όμως σε μεγάλες πίστες, αλλά αντίθετα έχτισε όλο το τραγουδιστικό της πακέτο πρώτα σπουδάζοντας μουσική και τραγούδι και μετά δουλεύοντας σε συνοικιακά μαγαζιά.

Ο παρουσιαστής, Γιώργος Καπουτζίδης, μάλιστα θυμήθηκε τη Μάλαμα από τη συμμετοχή της 9 χρόνια πριν, το 2015 στην καραόκε μουσική εκπομπή που ο ίδιος παρουσίαζε στο Mega, με τίτλο «Δεν έχω λόγια». Ο ίδιος δήλωσε πριν ξεκινήσει να τραγουδάει η Μάλαμα ότι ήταν καταπληκτική, εξαιρετική, ένα υπέροχο πλάσμα με φοβερή φωνή.

Αυτή τη φοβερή φωνή διεκδίκησαν και οι τέσσερις coaches, με τη Μάλαμα Σεβαστού να επιλέγει τελικά, όπως φαινόταν πιο λογικό, τον πιο λαϊκό τραγουδιστή από τους τέσσερις, τον Γιώργο Μαζωνάκη. Μαζί του θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί αυτή τη κρυστάλλινη φωνή της. Εξάλλου όπως λέει και το τραγούδι του Γιώργου Μητσάκη «Όπου Γιώργος και μάλαμα».

Είναι σίγουρο ότι η αρραβωνιασμένη Μάλαμα, που έχει δίπλα έναν υποστηρικτικό σύντροφο όπως παραδέχτηκε, περνώντας στους επόμενους γύρους θα βρεθεί αντιμέτωπη και με τραγούδια εκτός λαϊκού ρεπερτορίου. Εκεί να φανεί και η προσαρμοστικότητά της και θα φανούν χρήσιμες οι μουσικές σπουδές της. Αν καταφέρει να περάσει αυτά τα εμπόδια τίποτα δε θα μπορέσει να τη σταματήσει από το να βρεθεί στον τελικό του talent show.