Ποιος θέλει να γίνει

Δεν το πίστευε ούτε ο Αρναούτογλου: Η πολύ δύσκολη ερώτηση που απάντησε ο παίκτης - φαινόμενο του «Εκατομμυριούχου» στο δρόμο για τα 100.000€

Ένας παίκτης... κουκουβάγια γνώσεων.

Ακόμα και αν δεν κέρδισε το μεγάλο έπαθλο του παιχνιδιού, ο Δημήτρης Παγανός Κουκάκης ήταν ο πρώτος παίκτης της νέας εποχής του «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;» στον ΑΝΤ1 που έφτασε τόσο κοντά στο να απαντήσει όλες τις ερωτήσεις σωστά και να κερδίσει τις 100.000€. Τελευταία στιγμή έκανε πίσω, δε ρίσκαρε να απαντήσει την 15η ερώτηση και να χάσει 25.000 από τα 30.000€ που είχε κερδίσει μέχρι εκείνη τη στιγμή. Όλοι θα θυμούνται την ερώτηση που δε ρίσκαρε να απαντήσει, λίγοι θα θυμούνται όμως την ερώτηση που απάντησε φτάνοντας στα 30 χιλιάρικα.

Ουσιαστικά ήταν μία απάντηση που του έδωσε τα περισσότερα χρήματα που έχει κερδίσει ποτέ κάποιος στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος;», στα χρόνια που προβάλλεται το τηλεπαιχνίδι με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου. Μία ερώτηση από το ζωικό βασίλειο που κυριολεκτικά δεν είχε απασχολήσει ποτέ κανέναν μας, όμως στο μυαλό μας όλοι είχαμε μία διαφορετική απάντηση γνωρίζοντας τη συγκεκριμένη ικανότητα του νυκτόβιου αυτού πουλιού.

Ο λόγος για την κουκουβάγια και τον τρόπο που στρίβει το κεφάλι της. Πιο συγκεκριμένα η 14η ερώτηση του παιχνιδιού για τα 30.000€ ήταν η εξής: «Πόσες μοίρες μπορεί να στρίψει τον λαιμό της μία κουκουβάγια;». Οι πιθανές απαντήσεις που δόθηκαν στον Δημήτρη ήταν Α. 70, Β.180, Γ.270, Δ.360.

Ο Δημήτρης ξεκίνησε να αναλύει την ερώτηση αποκλείοντας εξαρχής τις 70° ως πολύ μικρή γωνία στρέψης και τις 360° γιατί του φάνηκαν υπερβολικά πολλές. Όπως χαρακτηριστικά είπε ο παίκτης «360 δε νομίζω. Δεν κάνουμε εξορκισμό στην κουκουβάγια», αποκλείοντας έτσι την πλήρη περιστροφή. Αυτή η απάντηση μάλιστα είναι εκείνη που, εσφαλμένα, ο περισσότερος κόσμος έχει στο μυαλό του όταν σκέφτεται την κουκουβάγια να στρέφει το κεφάλι της.

Μάλιστα όσο ανέλυε τις απαντήσεις δοκίμαζε ο ίδιος να στρέψει το κεφάλι του στις ανάλογες μοίρες, με τον οικοδεσπότη Γρηγόρη Αρναούτογλου να του κάνει πλάκα λέγοντάς του να προσέξει για να μην του μείνει κανένα τικ με αυτές τις γρήγορες στροφές που προσπαθούσε να κάνει με το κεφάλι του.

«Πριν βγουν οι 4 απαντήσεις, 180° σκεφτόμουν… Λες να φτάνει 270; Αλλά 270 είναι τρομακτικό. Πάλι με ξύνει, με τρώει… Είναι μία ερώτηση απαντήσιμη που σχετικά εύκολα μπορείς να αποκλείσεις 1-2 απαντήσεις. Απλά, το ρισκάρεις τώρα; », δήλωσε ο Δημήτρης πριν απαντήσει οριστικά «Καταλήγουμε 270. Πάμε ρε Γρηγόρη. Τελική απάντηση».

Η ερώτηση κλείδωσε και η αγωνία είχε φτάσει στο ζενίθ, με τον Δημήτρη να περιμένει να δει αν θα γινόταν ο μόλις δεύτερος παίκτης που έφτανε να διεκδικήσει 100.000€, έχοντας εξασφαλίσει το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 30.000€.

Η αγωνία έδωσε τη θέση της στην ανακούφιση και τους πανηγυρισμούς, όταν η απάντηση του Δημήτρη πρασίνισε δείχνοντάς του ότι είχε επιλέξει σωστά. Η ανάλυσή του έπιασε τόπο και ο Δημήτρης έγραψε τηλεοπτική ιστορία στο «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος».