Γρηγόρης Αρναούτογλου

«Λέξη με 3 "-ου"»: Η ανύποπτη στιγμή στον «Εκατομμυριούχο» που ο Αρναούτογλου σκάλωσε άσχημα τον παίκτη

Έχει χιούμορ ο παρουσιαστής του τηλεπαιχνιδιού και το έδειξε

Η επιτυχία του τηλεπαιχνιδιού «Ποιος θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» έχει ονοματεπώνυμο. Γρηγόρης Αρναούτογλου! Διαχρονικά, η ευγενική του φυσιογνωμία, σε συνδυασμό με το χιούμορ και την καλή διάθεση, τον έχουν κατατάξει ανάμεσα στις πιο συμπαθητικές μορφές της ελληνικής TV.

Επί σχεδόν 16 χρόνια, το δημοφιλές αυτό πρόγραμμα βρισκόταν στον πάγο. Από τον Ιούλιο του 2006, όταν ολοκληρώθηκε η προβολή του στον ALPHA. Με τον Θοδωρή Αθερίδη τότε στο τιμόνι.

Στις 25 Απριλίου 2022, το τηλεπαιχνίδι επανήλθε στους δέκτες, αυτή τη φορά από τον ΑΝΤ1 με παρουσιαστή τον Γρηγόρη Αρναούτογλου.

Είχαν προηγηθεί σχεδόν τρία χρόνια (Οκτώβριος 1999-Ιούνιος 2002) στο MEGA, μία σεζόν στη ΝΕΤ (Νοέμβριος 2002-Ιούλιος 2003), άλλη μία στην ΕΤ1 (Σεπτέμβριος 2003-Μάιος 2004) και η προαναφερθείσα στον ALPHA που αποδείχθηκε βραχύβια (Απρίλιος 2006-Ιούλιος 2006).

Ο Αρναούτογλου οδεύει ολοταχώς για συμπλήρωση τριετίας, η τηλεθέαση δικαιολογεί την επιλογή του ΑΝΤ1 και, αν συνεχίσει με αυτούς τους ρυθμούς, θα ξεπεράσει τον πρώτο παρουσιαστή.

Ο λόγος για τον Σπύρο Παπαδόπουλο, ο οποίος από το 1999 μέχρι το 2004 βρισκόταν απέναντι στους συμμετέχοντες και έκανε τις ερωτήσεις, είτε στο MEGA είτε στα κρατικά κανάλια.

Γρηγόρης Αρναούτογλου

Θα έλεγε κανείς ότι ο Αρναούτογλου είναι γεννημένος για να αλληλεπιδρά με διαγωνιζόμενους και τηλεθεατές. Οικογενειακό χάρισμα, αφού ο αδερφός του, ο Σάκης, παρουσιάζει τον καιρό στην ΕΡΤ3. Άλλες ιδιότητες, αντίστοιχη οικειότητα με το κοινό.

Προτού καν κλείσει τα 17 εντάχθηκε στο Μακεδονία TV, όπου για επτά διαδοχικές σεζόν παρουσίαζε την ταξιδιωτική εκπομπή «Ένας υπέροχος κόσμος».

Από εκείνη τη συνεργασία είχε διαφανεί ότι η διάρκεια αποτελεί σήμα κατατεθέν του, στοιχείο που διατηρείται μέχρι σήμερα. Προφανώς αυτό σχετίζεται με τους άμεσους συνεργάτες του και το «προϊόν». «Περνάει καλά και βγαίνει προς τα έξω», όπως λέει και το ρητό.

Το 1998 πήρε μεταγραφή στον δεύτερο μεγάλο τηλεοπτικό σταθμό της πόλης, την ΕΤ3, όπου παρουσίασε την εβδομαδιαία εκπομπή «Στη χώρα των θαυμάτων» και την καθημερινή ψυχαγωγική εκπομπή «Μέρα μεσημέρι».

Ύστερα από 10 σεζόν σε δύο κανάλια της Θεσσαλονίκης, ο Αρναούτογλου αποφάσισε να εγκατασταθεί και να εργαστεί στην Αθήνα, παίρνοντας μεταγραφή στον ΑΝΤ1.

Άρχισε να παρουσιάζει τη σατιρική εκπομπή «Στην πρίζα» μαζί με τους Θανάση Βισκαδουράκη και Νίκο Στεργίου, εγχείρημα που δεν γνώρισε επιτυχία και διήρκησε για λίγους μόλις μήνες εν έτει 2001.

Γρηγόρης Αρναούτογλου

Ουσιαστικά, αυτό ήταν το τηλεοπτικό πρόγραμμα που το ευρύ κοινό έμαθε τον Αρναούτογλου, έναν άνθρωπο που έζησε τα πρώτα του χρόνια στο Μόναχο, προτού μετακομίσει με την οικογένειά του στη Θεσσαλονίκη.

Λίγο αργότερα, εν έτει 2002, διάστημα συμπαρουσίαζε με τους Βαγγέλη Περρή και Τάκη Γιαννούτσο την ψυχαγωγική εκπομπή “Chilli” στο ίδιο κανάλι.

Αποτέλεσε την ελληνική εκδοχή του ιταλικού σατιρικού τηλεοπτικού προγράμματος “Striscia la notizia”, η οποία, επί της ουσίας, ήταν ο προπομπός του «Όλα» του Θέμου Αναστασιάδη.

Δεν είναι της παρούσης να παρατεθούν οι πολλές δουλειές που κατέγραψε από το 2001 μέχρι τις μέρες μας. Κάποιες ήταν επιτυχημένες, κάποιες όχι. Δεν έχει ιδιαίτερη σημασία.

Με τα χρόνια ο ταλαντούχος Αρναούτογλου έγινε πιο αγαπητός στο ευρύ κοινό. Διατήρησε το χιούμορ του, αλλά το βελτίωσε από αισθητικής πλευράς. Ώσπου έφτασε στο σημείο να κάνει αυτοματισμούς εν ώρα εκπομπών και να δικαιώνεται.

Τρανό παράδειγμα καταγράφηκε τον Φεβρουάριο του 2024, όταν ζήτησε από έναν παίκτη να βρει μία λέξη που να περιλαμβάνει τρία «ου». Εκείνος φανέρωσε ετοιμότητα, ωστόσο ο παρουσιαστής ήθελε να πει ένα ανέκδοτο. Με τον τρόπο του…