Βρείτε μας στο

Είναι μια από τις σειρές που έγραψαν ιστορία στην ελληνική ιδιωτική τηλεόραση. Οι «Δυο Ξένοι», το σήριαλ των Ρήγα-Αποστόλου ακόμα και σήμερα, 17 χρόνια μετά, σημειώνει νούμερα τηλεθέασης που άλλες σειρές δεν μπορούν ούτε να τα ονειρευτούν.

Μπορείτε να φανταστείτε πώς θα ήταν η αγαπημένη σειρά μικρών και μεγάλων αν δεν είχε γίνει η σωστή (όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος) επιλογή ηθοποιών;

Μπορείτε να φανταστείτε για παράδειγμα τους «Δυο Ξένους» με άλλον ηθοποιό να υποδύεται τον Κωνσταντίνο Μαρκορά; Όχι δεν είναι σενάριο επιστημονικής φαντασίας, αλλά πραγματικότητα.

Διότι όπως αποκάλυψαν στο Down Town οι δημιουργοί τη σειράς, ο πρώτος που είχε επιλεγεί για τον συγκεκριμένο ρόλο και πάνω στον οποίο γράφτηκε το σενάριο δεν ήταν ο Νίκος Σεργιανόπουλος. Για την ακρίβεια δεν ήταν καν η δεύτερη επιλογή, καθώς δυο άλλοι, γνωστοί ηθοποιοί ήταν στην κορυφή της προτίμησης των δυο δημιουργών. Ποιοι;

Ο Σπύρος Παπαδόπουλος

Ο πρώτος Μαρκοράς: Αυτός ήταν η πρώτη επιλογή του Ρήγα για το ρόλο στους «Δυο Ξένους»

Και ο Γρηγόρης Βαλτινός…

Ο πρώτος Μαρκοράς: Αυτός ήταν η πρώτη επιλογή του Ρήγα για το ρόλο στους «Δυο Ξένους»

Τελικά όταν ήρθε η ώρα για το τελικό καστ έγινε η αλλαγή της τελευταίας στιγμής και είδαμε τον Νίκο Σεργιανόπουλο στο ρόλο του Κωνσταντίνου Μαρκορά.

Και αυτή δεν ήταν η μοναδική αλλαγή, όπως αποκαλύπτουν Ρήγας και Αποστόλου: «Αρχικά τον ρόλο της Ντίνας Κώνστα ήταν να τον ερμηνεύσει η Μάρθα Βούρτση και τον ρόλο της Χρυσούλας Διαβάτη η Κώνστα. Τελευταία στιγμή όλα άλλαξαν. Και έτσι η Ντίνα Κώνστα έγινε η Ντένη Μαρκορά και η Χρυσούλα Διαβάτη η Φλώρα, δημιουργώντας δύο θρυλικές τηλεοπτικές περσόνες που αντέχουν 20 χρόνια μετά και, κατά έναν μαγικό τρόπο, παραμένουν φρέσκες και επίκαιρες».