Έπεσε κι ο ίδιος έξω: Ο 2ος Έλληνας που τερμάτισε τον «Εκατομμυριούχο» και κέρδισε 150.000€ με τον πιο παράξενο τρόπο
Βρείτε μας στο
Media

Έπεσε κι ο ίδιος έξω: Ο 2ος Έλληνας που τερμάτισε τον «Εκατομμυριούχο» και κέρδισε 150.000€ με τον πιο παράξενο τρόπο

Στην ιστορία του «Εκατομμυριούχου» στην Ελλάδα δυο παίκτες μόνο έχουν φτάσει έως το τέλος
Menshouse Team

Είναι επί σειρά ετών, ένα από τα πιο «εθιστικά» τηλεοπτικά παιχνίδια: Στην αρχική του version, ο Σπύρος Παπαδόπουλος στην παρουσίαση έδινε ρέστα, το όλο κόνσεπτ ήταν κάτι παραπάνω από ευφυές και οι ερωτήσεις έτσι δομημένες όσο «προχωρούσες» στα ψηλότερα ποσά που ήταν εύκολο να την πατήσεις.

Ο πρώτος που κατάφερε να τερματίσει τον «Εκατομμυριούχο» στην Ελλάδα, ήταν ο Γιώργος Γεωργόπουλος το 2001, ο οποίος κλήθηκε να απαντήσει μια ερώτηση – παγίδα: «Τι εικονίζεται πάνω στο οδικό σήμα που ειδοποιεί για την ύπαρξη εστιατορίου;». Ο Γιώργος, με κρύο αίμα που εντυπωσίασε και τον Σπύρο Παπαδόπουλο, έδωσε τη σωστή απάντηση (Το «Δ») και έγραψε ιστορία.

Έπεσε κι ο ίδιος έξω: Ο 2ος Έλληνας που τερμάτισε τον «Εκατομμυριούχο» και κέρδισε 150.000€ με τον πιο παράξενο τρόπο
Κανείς όμως δεν μπορεί να συγκριθεί με τον δεύτερο μεγάλο νικητή ο οποίος κέρδισε 150.000 ευρώ, με τον πιο… παράξενο τρόπο! Και το όνομα αυτού, Στέλιος Στεργίου. Πίσω στο 2003 ο ξεχωριστός, κύριος Στεργίου είχε πάει στην εκπομπή της ΝΕΤ (εκεί παιζόταν ο «Εκατομμυριούχος» τότε) με στόχο να σαρώσει και να πάρει σπίτι του τα λεφτά- και η αλήθεια είναι πως τα πήγαινε περίφημα μέχρι την τελευταία ερώτηση: «Ποιο σχέδιο δεν περιλαμβάνεται στο σύμβολο της Ολυμπιακής Εκεχειρίας;»

Ο Στεργίου βρισκόταν ένα βήμα πριν το μεγάλο έπαθλο. Και παρότι απάντησε σχεδόν αμέσως μετά από λίγο το μετάνιωσε. Κι εκεί που ήταν σίγουρος ότι είχε απαντήσει σωστά, ξαφνικά πίστεψε ότι έχυσε την καρδάρα με το γάλα και έχασε τα 150 χιλιάρικα. Το τι ακολούθησε μόνο όσοι το είχαν δει Live το θυμούνται (και να θέλουν είναι δύσκολο να το ξεχάσουν).

Τι για τον όρκο που είχε δώσει στη μητέρα του είπε, τι για τον τάφο της γιαγιάς του, τι πως θα… πεθάνει, άναρθρες κραυγές αναμεμειγμένες με σπαραξικάρδιες φωνές, κλάματα- όλα, εν ολίγοις.

Ο Στεργίου ήταν σίγουρος πως τα έκανε μαντάρα, όμως όταν ήρθε η ώρα για να «μιλήσει» το τέρας, το κουτάκι πρασίνισε και κέρδισε 150.000 ευρώ! Ο 25χρονος, Στέλιος , απάντησε «το κλαδί ελιάς» και βγήκε νικητής, παρότι μετά το τέλος του παιχνιδιού η συζήτηση για την ορθότητα της απάντησης άναψε.

Κάποιοι είπαν ότι στο σήμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας υπάρχουν: οι Ολυμπιακοί Κύκλοι, η Φλόγα και το περιστέρι που κρατά στο ράμφος του ένα κλαδί, όμως δεν είναι ξεκάθαρο εάν αυτό το κλαδί είναι ελιά ή κάτι άλλο, για παράδειγμα δάφνη.

Δίπορτο
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δεν διαφημίζεται, δεν έχει καν ταμπέλα: Το θρυλικό μαγαζί της Αθήνας που κάνει θαύματα με το πιο απλό φαγητό

Η απάντηση της εταιρείας παραγωγής, που είχε τα δικαιώματα του «Εκατομμυριούχου» ήταν άμεση: «Το αποτέλεσμα είναι δεδομένο και τίποτα δεν το αναιρεί». Με αυτόν τον τρόπο γράφτηκε το φινάλε ενός επεισοδίου που τα είχε όλα. Αγωνία, σασπένς κι έναν μεγάλο νικητή που κέρδισε 150.000 ευρώ χωρίς κι ο ίδιος καλά καλά να μπορεί να το πιστέψει.