Λάκης από τα παλιά: Το ανέκδοτο του Λαζόπουλου που γονάτισε και τους ορκισμένους εχθρούς του (Vid)
Βρείτε μας στο

Εντάξει, ναι, το έχουμε ακούσει περισσότερες φορές κι από το «Ζακέτα να πάρεις μαζί σου!» της μαμάς μας: «Επαναλαμβάνεται, όμως αυτό είναι το λιγότερο. Το χειρότερο είναι που κάνει ακραία κομματική προπαγάνδα. Δεν είναι αυτός που ήταν…»

Μπορεί, αυτή η εμμονή εκ μέρους των επικριτών του να μην στερείτο παντελώς βάσης, ωστόσο λειτουργούσε σα λεκτική χιονοστιβάδα και παρέσερνε στο διάβα της μια μεγάλη, αδιαμφισβήτητη αλήθεια: ο Λαζόπουλος διαθέτει σπάνιο κωμικό ταλέντο– και το έχει αποδείξει πο-Λάκης (τι μας κοιτάτε έτσι; Ο Λαζόπουλος είπαμε ότι διαθέτει κωμική φλέβα, όχι εμείς).

Λάκης από τα παλιά: Το ανέκδοτο του Λαζόπουλου που γονάτισε και τους ορκισμένους εχθρούς του (Vid)

Για το λόγου το αληθές, βρήκαμε τις 5 κορυφαίες σκηνές του γνωστού δημιουργού- εκείνες που θα έκαναν κάποιον να πει «Σ’ αυτά δε χωράνε οπαδικά: respect Λάκη. Από έναν φαν του Σεφερλή».

Αφού σημειώσουμε πως πάσα ένσταση στις επιλογές είναι δεκτή, ας καθίσουμε αναπαυτικά στην καρέκλα μας κι ας πατήσουμε το play.

Είστε έτοιμοι;

5) Οι φράσεις που ενοχλούν τους άντρες στο σεξ

Ο Λαζόπουλος καταπιάνεται στο «Τσαντίρι» μ’ ένα φλέγον ζήτημα, (κατά)πιάνοντας παράλληλα το μόριό του: άνδρες εν ώρα σεξ και τι τους την σπάει. Περιττό να ειπωθεί πως ο άνθρωπος δίνει ρέστα μέχρι εξαντλήσεως των αποθεμάτων- ιδίως στο σημείο που λέει για το… μετάλλευμα.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

Απόλαυση.

4) Γιάννα- Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη

Λίγο πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004, ο Λάκης δίνει ρεσιτάλ στους «Δέκα Μικρούς Μήτσους», σχολιάζοντας με καυστικό τρόπο το απόλυτο πρόσωπο της εποχής: την Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη.

«Σαν τραβεστί τσολιάς», «Χαρά- λύπη ένα σχέδιο», «Θα νευριάσει το σύμπαν αγάπη μου και θα την πλακώσει στους μετεωρίτες!», είναι ορισμένες, μόνο, από τις βιτριολικές ατάκες του.

Τεστ: προσπαθήστε να μην γελάσετε.

3) Το κρυφό σχολείο των μανάδων

Μπορεί να κάνει- αν αφαιρέσουμε τις… παρωπίδες θα το παραδεχτούμε- καλά πολλούς διαφορετικούς χαρακτήρες. Σχεδόν κανέναν, όμως, τόσο καλά όσο την Ελληνίδα μάνα. Αντλώντας, κατά δήλωση του ιδίου, υλικό από τη δική του μητέρα, ο Λαζόπουλος είναι απλά ασυναγώνιστος όταν αναλύει τον τρόπο που κινείται, συμπεριφέρεται και μιλάει η γλυκιά μανούλα μας, κάνοντας τους πάντες- της «ετοιμόρροπης» Ανθούλας συμπεριλαμβανομένης- να λυθούν στα γέλια.

«Η Ελληνίδα μάνα σέρνει το πόδι ακόμα κι αν δεν έχει κάτι. Έτσι, να βρίσκεται μια αρρώστια…»

2) «Δε γ@μιέται: κου-κου»

Με ξεκαρδιστικό αστερίσκο στη λίστα, καθώς εδώ έχουμε να κάνουμε με ανέκδοτο κι όχι με κείμενο που έγραψε ο Λαζόπουλος. Ωστόσο, είναι ο παραστατικότατος τρόπος με τον οποίον το λέει ο Λάκης που κάνει ένα (συμπαθές, αλλά μέχρι εκεί) αστείο ν’ απογειωθεί στην κωμική στρατόσφαιρα.

Τι ώρα είπαμε ότι είναι;

1) Ο Θεσσαλονικιός και η «μπαλαλάικα»

Το σκετσάκι του Λαζόπουλου με τον ίδιο και τον Σταρόβα να υποδύονται τους χαλλλλαρούς Θεσσαλονικείς που συζητάνε για το πώς θα πάνε στην Αθήνα να δουν τον ΠΑΟΚ, είναι απλά εκπληκτικό.

Τα πάντα βαίνουν καλώς, μέχρι που φτάνει η στιγμή για το γλωσσικό τεστ: «Μπαλαλάικα» θέλει ν’ ακούσει ο αστυνόμος, ούτως ώστε να βεβαιωθεί πως δεν είσαι οπαδός των φιλοξενούμενων. Τότε ακριβώς γεννάται το πρόβλημα.

Γιατί, βλέπετε, η Θεσσαλονίκη μπορεί να γράφεται με δύο σίγμα, όμως προφέρεται με δύο λάμδα…