Δάκρυσε και ο Σερβετάς: Η πιο αστεία στιγμή του Κανάκη στην ελληνική TV με την οποία θα γελάμε πάντα (Vids)
Βρείτε μας στο

Δεν είναι- πράγμα παράδοξο, αν αναλογιστούμε ότι πάντοτε  αποτελούσε τον “front man” των εκπομπών του- η πρώτη επιλογή. Για την ακρίβεια, δεν είναι καν η δεύτερη. Όταν η κουβέντα πηγαίνει στο ποιος είναι ο πιο αστείος και χαβαλές τύπος στο Comfuzio, στο Α.Μ.Α.Ν., στο Ράδιο Αρβύλα κ.α., στο μυαλό όλων έρχεται πρώτα ο Σωτήρης Καλυβάτσης και μετά, κατά πάσα πιθανότητα, ο Γιάννης Σερβετάς.

Ο Αντώνης Κανάκης λογίζεται πάντα ως ο «εγκέφαλος» της εκάστοτε εκπομπής, ο πιο οργανωτικός, αυτός που θα κάνει την σκηνοθεσία, θα γράψει τα κείμενα, θα διαλέξει τις μουσικές, θα βοηθήσει στο μοντάζ- εν ολίγοις, ένας έμβιος ελβετικός σουγιάς που, όμως, δεν βγάζει τόσο γέλιο όσο οι άλλοι.

Τεράστιο λάθος. Γιατί, βλέπετε, πέραν του ότι ο Κανάκης «κουμπώνει» άριστα με όλους όσους βρίσκονται στο πλευρό του, έχει σπάνια κωμική φλέβα που πάλλεται εδώ και καμιά 30αριά χρόνια.

Δάκρυσε και ο Σερβετάς: Η πιο αστεία στιγμή του Κανάκη στην ελληνική TV με την οποία θα γελάμε πάντα (Vids)

Και τα παρακάτω έξι βίντεο- τα οποία σχηματίζουν ένα ιδιόμορφο, άκρως υποκειμενικό, top 6- το αποδεικνύουν περίτρανα…

Νο6: Ο Αντώνης Κανάκης πίνει Φακ- ες

Πίσω στις αρχές της δεκαετίας του 1990 η παρέα από τη Θεσσαλονίκη έκανε το εμβληματικό “Comfuzio” που έγραψε ιστορία και, ουσιαστικά, «απογείωσε» την καριέρα τους. Σε ένα από τα πιο καμένα σκετσάκια τους, με το χιούμορ γυμνασίου στα καλύτερά του, Καλυβάτσης και Κανάκης πιάνονται από την (τότε) πασίγνωστη διαφήμιση με τον Γκραντ Χιλ που έπινε Sprite και το… τερματίζουν.

Ο Αντώνης, μάλιστα, είναι αυτός που κλέβει την παράσταση με το παιδαριωδώς ξεκαρδιστικό κάρφωμά του στο ταμπλό.

140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ 140.000 τεύχη την εβδομάδα: Ποια ήταν η όμορφη Κατερίνα που έδωσε το όνομά της στο θρυλικό περιοδικό των 90’s

Γυμνάσιο μεν.

Ενήλικο γέλιο δε.

Νο5: Ο κυνηγός και το λιοντάρι

Εντάξει, σύμφωνοι: ο κορυφαίος όλων στον τομέα των ανέκδοτων είναι ο Γιάννης Σερβετάς, ο οποίος με άριστα το 10 στην παραστατικότητα παίρνει 11.

Ωστόσο, κατά καιρούς ο Κανάκης έχει αποδείξει πως «το ’χει» με τ’ ανέκδοτα και το βίντεο που λέει το- απαγορευμένο, για τα πουριτανικά δεδομένα της ελληνικής τηλεόρασης- αστείο με τον κυνηγό που του την «έπεσε» το λιοντάρι είναι απλά ξεκαρδιστικό.

«Μήπως να πηγαίναμε σε διαφημίσεις τώρα;»

Νο4: Ο Ελληνάρας και η αστυνομία

Σ’ ένα από τα πιο επιτυχημένα δηκτικά σκετς των Α.Μ.Α.Ν. για την σχέση αστυνομίας- πολίτη στη χώρα μας, ο Αντώνης υποδύεται τον κλασικό Ελληνάρα που τον σταματάει ο μπάτσος για να του κάνει έλεγχο και παίρνει το πεντοχίλιαρο, τότε, γυρίζοντας πίσω 1400 δραχμές (κοινώς «δίνει ρέστα»).

Από τα λίγα σκετσάκια που η ερμηνεία του «σκεπάζει» αυτήν του Καλυβάτση, καθώς τις περισσότερες φορές επέλεγε το ρόλο του κακόμοιρου τυπάκου.

Κακώς.

Κάκιστα…

Νο3: Πυκνιοίιιι καπνιοίιιιι καλιύπτουν τη Ρηγίλλιιιης  

Ή, απλούστερα, ένα από τα πιο γνωστά βίντεο στα χρονικά του υπερεπιτυχημένου Α.Μ.Α.Ν.: ο Κανάκης υποδύεται τον (τότε) εκπρόσωπο τύπου της Νέας Δημοκρατίας  Άρη Σπηλιωτόπουλο, ο οποίος καλείται να σχολιάσει την άρνηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου να βοηθήσει τη δεξιά παράταξη στις εκλογές.

Τόσο καλτίλα, πλέον, που έχει εντυπωθεί στη μνήμη μας με ανεξίτηλο τηλεοπτικό μελάνι, η- τραβηγμένη από τα κομματικά μαλλιά- προφορά του Σπηλιωτόπουλου μας κάνει να γελάμε ενστικτωδώς κάθε φορά που «πέφτουμε» πάνω στο βίντεο.

«Πυκνιοίιιι καπνιοίιιιι»…

Νο2: Ο πόντιος τοξοβόλος

Το είπαμε και πριν: ο Σερβετάς μπορεί να σε κάνει να γελάσεις με κάθε ανέκδοτο που λέει, ανεξαρτήτως του πόσο καλό ή κακό είναι. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος μπορεί να σου νεκρώσει το σύστημα με τις κρυάδες του.

Αυτό το έπος, όμως, είναι κατά πάσα πιθανότητα το κορυφαίο ανέκδοτο που έχουμε ακούσει στο Ράδιο Αρβύλα: ένας πόντιος αποφασίζει να πάρει μέρος σε διαγωνισμό τοξοβολίας και ο κεντρικός παρουσιαστής της εκπομπής, με παραστατικούς ήχους από ηλεκτρονικό παιχνίδι των 80s, το απογειώνει.

“I am…”

Νο1: Τηλεκύβος

Αν προλάβατε τον Λούλη τον Κουκλεντέ, ξέρετε πως πρόκειται για την απολαυστική μετεξέλιξή του: φλερτάροντας απροκάλυπτα με τα πρώτα –ήντα, πια, ο Κανάκης αποδεικνύει πως η ηλικία είναι απλά ένα νούμερο, την στιγμή που και ο ίδιος είναι… νούμερο- σ’ αυτό το σκετς, τουλάχιστον, σίγουρα.

Μοιράζοντας αδιανόητα ποσά στους τηλεθεατές αν βρουν την, ομολογουμένως δύσκολη, λέξη, ο Αντώνης κινείται σαν έφηβος, βουτάει και πάλι στα γνώριμα νερά του «σχολικού χιούμορ», χορεύει με στενά ρούχα υπό τους ήχους τέκνο μουσικής και οργιάζει σε τόσα πολλά επίπεδα που μόνο το play στο παρακάτω βίντεο μπορεί να περιγράψει.

Ποτέ ξανά στην ιστορία της ελληνικής TV ένα «ΕΧΑΣΑ!» δεν ειπώθηκε με τέτοιο ξεκαρδιστικό ενθουσιασμό.

Μεταξύ μας, αν δεν το ’χεις δει, ΕΧΑΣΕΣ κι εσύ.