«Χτυποκάρδια στο θρανίο»: Το σκηνοθετικό λάθος με την Αλίκη που δεν πρόσεξε κανείς (Pic)
Βρείτε μας στο

Τα λάθη στις ταινίες δεν είναι ελληνικό…προνόμιο. Ακόμα και σε μεγάλες χολιγουντιανές παραγωγές μπορεί να βρει κανείς δεκάδες σκηνοθετικά λάθη που σε αφήνουν με το στόμα ανοιχτό, καθώς το τελευταίο πράγμα που θα περίμενες από ταινίες τόσου μεγάλου μπάτζετ είναι σφάλματα που έγραψαν ιστορία.

Στις ελληνικές ταινίες το μάτι ενός παρατηρητικού τηλεθεατή μπορεί να βρει λάθη που δεν είχες δει ποτέ την ώρα της προβολής.

Ακόμα και σε ταινίες που είχες δει πάνω από 100 φορές και σε σκηνές που ήξερες απ’ έξω και ανακατωτά υπάρχουν σκηνοθετικά λάθη που βγάζουν μάτι. Θέλετε ένα παράδειγμα; Η γνωστή και αγαπημένη ταινία «Χτυποκάρδια στα θρανία» με την Αλίκη Βουγιουκλάκη και τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ. Πόσες φορές την έχετε δει; Δεκάδες για να μην πούμε εκατοντάδες…

Και όμως δεν είχατε παρατηρήσει ποτέ ένα εξόφθαλμο σκηνοθετικό λάθος με πρωταγωνίστρια την Αλίκη. Τι συνέβη; Είμαστε στην ίδια σκηνή. Στο πρώτο πλάνο βλέπουμε τη Βουγιουκλάκη να μιλάει σε άλλα 2 άτομα φορώντας άσπρες γόβες. Η σκηνή παραμένει η ίδια, το πλάνο αλλάζει και ουπς, ξαφνικά οι άσπρες γόβες της Αλίκης γίνονται μαύρες.

Η Βουγιουκλάκη εμφανίζεται στην ίδια σκηνή, στην αρχή με άσπρες και μετά με μαύρες γόβες, δίχως ο σκηνοθέτης ή κάποιος άλλος από την παραγωγή της ταινίας να προσέξει τη μικρή αυτή αστοχία. Προφανώς αυτό συνέβη επειδή η σκηνή θα γυρίστηκε σε 2 διαφορετικές μέρες, με αποτέλεσμα να ξεχάσουν όλοι αυτή τη λεπτομέρεια, που κάνει τη διαφορά. Πείτε την αλήθεια, ούτε εσείς το είχατε παρατηρήσει ποτέ, έτσι;

«Χτυποκάρδια στο θρανίο»: Το σκηνοθετικό λάθος με την Αλίκη που δεν πρόσεξε κανείς (Pic)