Billie Eilish: Ένα παγκόσμιο μουσικό φαινόμενο ηλικίας ετών 17
Βρείτε μας στο

Ένα από τα ονόματα της είναι Pirate. Έτσι πειρατικά εμφανίστηκε στη μουσική βιομηχανία και με κάπως πειρατικό στυλ την κατέκτησε. Και το έκανε με τρόπο που δεν έχουμε δει τα τελευταία πολλά χρόνια από άτομο σε τόσο νεαρή ηλικία.

Ίσως μόνο το ξεκίνημα του Justin Bieber θα μπορούσε να συγκριθεί με την Billie Eilish, αλλά και πάλι ο JB επέλεξε έναν πολύ πιο pop/rnb ήχο που στην πορεία των χρόνων άρχισε να ξεφτίζει. Επιπλέον, ο 16χρονος στο ξεκίνημα του Bieber εξελισσόταν κάθε χρόνο εντός της βιομηχανίας του θεάματος για να φτάσει να είναι καλός κάπου το 2015.

Η Billie Eilish Pirate Baird O’Connell είναι μόλις 17 ετών και έχει φτάσει ήδη στο ζενίθ της διαδρομής της. Ή τουλάχιστον έτσι φαίνεται στον εξωτερικό παρατηρητή, αφού αν έχει κι άλλο ταβάνι, τότε θα μιλάμε για κάτι συγκλονιστικό μουσικά. Ακόμα κι αν μείνει όμως στάσιμη ερμηνευτικά και στο υπόλοιπο κομμάτι που πάει πακέτο με τη λέξη «σταρ», η Billie έχει δημιουργήσει ήδη όλες τις προϋποθέσεις για να αφήσει στίγμα.

Ακούγεται πολύ περίεργο για μια τόσο νέα κοπέλα να μοιάζει να έχει ξεκλειδώσει κιόλας τόσα πολλές πίστες, αλλά κάπως έτσι το λαμβάνουν οι περισσότεροι που ακούνε τη μουσική της και παρατηρούν την περσόνα που χτίζει προς το κοινό.

Γεννημένη στις 18 Δεκεμβρίου του 2001, η Eilish κατάφερε να γίνει γνωστή από το debut single της το 2016. Άρα έβαλε τις βάσεις της από τα 14 της!

Έχοντας καταγωγή από Ιρλανδία και Σκωτία και με σχολική παιδεία από το σπίτι της, το λεγόμενο homeschooling, η Billie έδειξε από τα 11 της κιόλας ότι θέλει να ακολουθήσει τα καλλιτεχνικά χνάρια των γονιών της.

Κι ήταν-είναι μια επιλογή με τρομερό θάρρος αφού πάσχει από το Σύνδρομο Τουρέτ, ένα σύνδρομο που πιο απλά μπορούμε να το αποκαλέσουμε μια μορφή σπασμών, τικ, αλλά είναι μόνο μια υπεραπλούστευση. Στην Billie και συνήθως στους περισσότερους πάσχοντες προκαλεί και ζητήματα στην τοποθέτηση της φωνής και έναν κεκεδισμό. Η Billie δεν στάθηκε φοβισμένη απέναντι σε αυτό. Το ενσωμάτωσε στο στυλ της και το έκανε σήμα κατατεθέν της.

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)

Είναι πραγματικά πάρα πολύ μικρή ακόμα και έχει κατορθώματα που θα ταίριαζαν σε μια 25άρα. Το τραγούδι της  Bad Guy που είναι το πιο πρόσφατο έχει γίνει απόλυτο hit, αλλά είναι μόλις το τελευταίο σε μια αλυσίδα επιτυχιών.

Το When The Party’s Over για παράδειγμα είναι πολύ πιο ενδεικτικό της δυναμικής της. Κι αυτό γιατί, αν και είναι ένα πολύ indie pop κομμάτι, άρα ανήκει σε ένα είδος που γίνεται δύσκολα τέτοια επιτυχία σήμερα, εκείνη το έκανε, το μεγάλωσε, το επέβαλλε με κάθε της στοιχείο.

Στα βίντεο κλιπ της δε, εισάγει ένα πολύ δικό της στυλ με τις φόρμες που θυμίζουν μπογιατζή ή κυρίως επιστήμονες έξω από χώρους καραντίνας.

Όσες φορές κι αν το πούμε, καθίσταται δύσκολα πιστευτό. Κι όμως είναι. Ζούμε στην αυτή μιας popstar με μουσική που κάμπτει ακόμα και τους θεωρούμενους ως alternative και λογικά θα ξεπεράσει σε πολλά προηγούμενες όπως Κέιτι Πέρι, Τέιλορ Σουίφτ, Σελίνα Γκόμεζ.