Η τέχνη είναι ένα αντικείμενο, υλικό ή φυσικό, ένας τομέας που μπορεί να θαμπώσει όλα τα υπόλοιπα. Ιδίως αν καταφέρει να βρει το δρόμο της για να απευθυνθεί σε ένα μεγάλο κοινό.
Για κάποιους αυτό το μονοπάτι είναι φτιαγμένο με λεία επιφάνεια και δεν χρειάζεται να παρεκκλίνουν. Αυτό είναι η mainstream τέχνη. Για άλλους το μονοπάτι έχει βράχους, έχει αγκάθια, κάπου κόβεται στη μέση και πρέπει να κάνεις ένα μεγάλο άλμα ή να κάνεις έναν μεγάλο κύκλο.
Για τον Δημήτρη Παναγόπουλο το μονοπάτι του στην ελληνική μουσική είναι της δεύτερης παρομοίωσης. Βρίσκεται 35 χρόνια στη μουσική, έχει βγάλει 4 άλμπουμ, τα 3 μάλιστα σε εποχές που το μουσικό του ύφος είχε χώρο στα ελληνικά δρώμενα, κι όμως θα τον ακολουθεί πάντοτε το ένα.
Η «Αύρα» του έσπασε το φράγμα του χρόνου και του τόπου και έγινε ένα κομμάτι που άγγιξε κάθε είδος ακροατή μουσικής. Όχι μόνο τον έντεχνο ή τον ροκά, μα και τον πιο λαϊκό. Γι΄αυτόν ακριβώς τον λόγο έσπευσε ο Μάνος Χατζιδάκις να το χαρακτηρίσει ως το κορυφαίο της δεκαετίας 1980-1990, σε κάποια από τις μουσικές του παραινέσεις.
Κι ενώ όλοι αναρωτιόμαστε για χρόνια πού βρίσκεται ο Δημήτρης Παναγόπουλος, μια τυχαία αναζήτηση έρχεται να μας δώσει την απάντηση και να κουμπώσει με αυτό που αναφέρθηκε στην αρχή για το εκτυφλωτικό φως της τέχνης και εν προκειμένω της Αύρας.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10205733923803514&set=a.10205733927403604&type=3&theater
Ο Δημήτρης Παναγόπουλος δεν είναι μονάχα καλλιτέχνης, μουσικός, συνθέτης, τραγουδιστής από το 1985 και μετά. Είναι και καθηγητής Βιοφυσικής, έχοντας διατελέσει λέκτορας σε πανεπιστήμια, με πέρασμα από το ΕΚΠΑ, καθώς και από πανεπιστήμια του εξωτερικού, ενώ παράλληλα έχει αρκετές δημοσιεύσεις σε σημαντικά επιστημονικά έντυπα διεθνούς κύρους.
Μάλιστα, στα πρώτα ερευνητικά του χρόνια είχε τοποθετηθεί δύο φορές σε λίστα με τους 100 κορυφαίους επιστήμονες στον κόσμο, κυρίως χάρη στο ερευνητικό έργο του στον τομέα των βιολογικών επιδράσεων των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων. Είναι ένα πεδίο στο οποίο έχει αφιερώσει όλη τη σταδιοδρομία του και από το 2001 έχει επικεντρωθεί στη διερεύνηση των επιπτώσεων που έχουν στον ανθρώπινο οργανισμό τα δίκτυα καλωδίων για τα τηλέφωνα και τις ψηφιακές συνδέσεις.
Η άποψη του για τις οπτικές ίνες εκφράστηκε αρκετά και στο ξεκίνημα του κορωνοϊού και της καραντίνας, με τον δρ. Παναγόπουλο να αναφέρει πως η εξέλιξη του σήματος από 2G σε 5G έχει αντίκτυπο στην ανθρώπινη υγεία. (δείτε εδώ το σχετικό θέμα)
Σε κάθε περίπτωση, αυτός ο πολυσχιδής καλλιτέχνης που τα τελευταία χρόνια κάνει μπλουζ βραδιές στο In Vivo, είναι ταυτόχρονα και ένας ακαδημαϊκός με πολυετή πορεία στο ερευνητικό πεδίο.