Έλαμψαν και μετά χάθηκαν: Πού βρίσκονται και τι κάνουν σήμερα 6 τραγουδιστές των '90s που μας μεγάλωσαν (Pics)
Βρείτε μας στο
Μουσική

Έλαμψαν και μετά χάθηκαν: Πού βρίσκονται και τι κάνουν σήμερα 6 τραγουδιστές των ’90s που μας μεγάλωσαν (Pics)

Σόλο καλλιτέχνες ή συγκροτήματα που έλαμψαν μόνο σε αυτή τη δεκαετία και μετά χάσαμε τα ίχνη τους.

Η δεκαετία του ’90 είναι μάλλον η τελευταία τόσο ισχυρή δεκαετία που είχε την ικανότητα να ρουφάει διά παντός τους ανθρώπους που έκαναν καριέρα σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό είναι πολλές οι περιπτώσεις καλλιτεχνών που δε μπόρεσαν να μεταφέρουν την επιτυχία τους μετά το Millenium. Από τις πολύ χαρακτηριστικές περιπτώσεις είναι τα μουσικά brands που ακολουθούν.

Sir Mix-a-Lot

Είναι 2002 προς 2003. Η Ρέιτσελ και ο Ρος έχουν μαζί ένα παιδί, την Έμμα. Η Έμμα είναι δύσκολη στο να γελάσει. Οι γονείς της έχουν δοκιμάσει τα πάντα. Ή σχεδόν τα πάντα. Ως σωστός επιστήμονας, ο Ρος ξέρει ότι όλες οι ανακαλύψεις έρχονται κατόπιν πειράματος. Πειραματίζεται λοιπόν με το παιδί του και του τραγουδάει I Like Big Butts and I Cannot Lie. Αυτό ήταν. Η Έμμα δε σταμάτησε να γελάει.

Μπορεί για γενιές προηγούμενες από τα 90’s ο Sir Mix-a-Lot να έγινε γνωστός κατευθείαν από το τραγούδι Baby Got Back, αλλά για όλα τα παιδιά που η παιδική τους ηλικία γαλουχήθηκε σε αυτή τη δεκαετία, τα Φιλαράκια ήταν η πρώτη επαφή με το τραγούδι και ενδεχομένως με την ίδια τη ραπ μουσική.

Ο Sir Mix-a-Lot έβγαλε άλλα τρία άλμπουμ μετά από την επιτυχία του το 1992 με το κομμάτι αυτό και στη συνέχεια άρχισε σταδιακά να αποσπάται από τη μουσική ως τραγουδιστής. Ασχολήθηκε αρκετά με την παραγωγή και για ένα διάστημα ήταν ραδιοφωνικός παραγωγός σε σταθμό του Σιάτλ. Από τότε έκανε σποραδικά κάποιες εμφανίσεις πριν από 5-6 χρόνια, αλλά τίποτα το αξιοσημείωτο.

Vanilla Ice

Ο πρώτος λευκός ράπερ, πριν κι από τον καλύτερο λευκό όλων, τον Eminem, μας συστήθηκε με το Ice Ice Baby, τραγούδι-μέρος ενός άκρως επιτυχημένου άλμπουμ. Μέχρι εκεί όμως ήταν η άνοδος για τον Vanilla Ice. Από κει και μετά μουσικά δε μπορούσε να σταθεί.

Δεν έμεινε άπραγος πάντως. Εκμεταλλεύτηκε τη φήμη του για δουλειές στην υποκριτική μέχρι τελικά να κατασταλάξει…στην διακόσμηση σπιτιών, καθώς παρουσίαζε εκπομπή αντίστοιχη με το Extreme Makeover Home Edition.

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

TLC

Ποιος από τα παιδιά των 90’s δεν έχει τραγουδήσει παθιασμένα το ακόλουθο άσμα ή το Waterfalls;

Στην περίπτωση των TLC (από τα αρχικά των ονομάτων των τριών κοριτσιών, δηλαδή Tionne-Lisa-Crystal) πάντως, το σήμερα δεν είναι μια απλή πτώση από τη μουσική. Η κατάληξη της μπάντας έχει το τραγικό στοιχείο του θανάτου της Lisa, η οποία το 2001 αποφάσισε να ακολουθήσει σόλο καριέρα και δεν πρόλαβε να την χαρεί, καθώς πέθανε το 2002 στα 30 της σε τροχαίο στις Ονδούρες.

Tionne και Crystal αποφάσισαν να ξαναπροσπαθήσουν με άλμπουμ, με μια συνεργασία με τον Snoop-Dogg και κάποιες συναυλίες πριν από μερικά χρόνια, αλλά δεν πολυτσούλησε το πράγμα.

Σε μια συνέντευξή τους στη Guardian το 2017, οι δύο των TLC περιέγραψαν πολλά περιστατικά άφθονης δόξας από την εποχή που ήταν στο ζενίθ τους. Το πιο ακραίο όταν έχασαν όλα τα εκατομμύρια που έβγαλαν και οδηγήθηκαν στην πτώχευση επειδή εμπιστεύτηκαν λάθος άτομα να υπογράφουν για εκείνες.

MC Hammer

Με το Can’t Touch This άγγιξε τον ουρανό της δόξας, αλλά δεν κράτησε για πολύ. Ο MC Hammer, κατά δική του παραδοχή, ήταν πολύ γενναιόδωρος και αυτό τον οδήγησε σε καταστροφή. Στις αρχές του ’90 η περιουσία του ήταν 31 εκατομμύρια δολάρια, ποσό τεράστιο για την εποχή που σήμερα αντιστοιχεί σε πάνω από 200 εκατομμύρια.

Ο ίδιος όμως είχε αποφασίσει να προσφέρει χρήμα σε πολύ κόσμο που είχε ανάγκη και πρακτικά προσλάμβανε ανθρώπους για ψύλλου πήδημα. Κάποια στιγμή έφτασε να δίνει μισθούς αξίας πάνω από εκατομμύρια το μήνα. Βρέθηκε να χρωστάει, κήρυξε πτώχευση και ευτυχώς που κατάφερε να φτιάξει τη δική του δισκογραφική.

Τα τελευταία χρόνια κάνει αρκετές συναυλίες σε μικρούς χώρους.

Natalie Imbruglia

Τι απέγινε η διχασμένη και κομματιασμένη (Torn) Αυστραλή; Ήταν ο ορισμός του one hit wonder, όμως δεν έχασε ποτέ επαφή με τη μουσική, όπως φανταζόμασταν. Αντιθέτως, η Imbruglia εξακολουθεί να παράγει μουσική, που μπορεί να μην υπερβαίνει τα αυστραλιανά όρια, αλλά δεν μένει στην αφάνεια.

Τα τελευταία χρόνια είχε κάνει λίγο στην άκρη λόγω εγκυμοσύνης και για να μεγαλώσει το παιδί της, αλλά έχει κυκλοφορήσει άλμπουμ το 2015 και ετοίμαζε κι ένα για φέτος, που λόγω πανδημίας πάει για το 2021.

New Kids on the Block

Σε μια δεκαετία που είχε Backstreet Boys, NSYNC, Boys Two Men και Westlife, οι New Kids On the Block βρήκαν χώρο να συναρπάσσουν τα πλήθη και να γίνουν pop icons, ως ακραιφνή παράγωγα του MTV.

Όταν όμως τα υπόλοιπα πιο βαρβάτα ονόματα δεν άντεξαν στο χρόνο, πώς να το πετύχουν οι νέοπες; Σε όλη αυτή την εικοσαετία από τις εσχατιές των επιτυχιών τους, έκαναν διάφορες δουλειές, είτε το ίδιο φανταχτερές όπως η ηθοποιία, είτε εντελώς άκυρες όπως η πώληση αυτοκινήτων.

Το 2008 είπαν να δοκιμάσουν ένα reunion tour, που στην Αμερική τράβηξε, μα ως εκεί. Από τότε έχουν κάνει σποραδικά ορισμένες συναυλίες, αλλά τίποτα αλησμόνητο.