Πάτησαν «όρκο» 37 ετών: Οι Iron Maiden έκαναν για πρώτη φορά αυτό που κανείς φανατικός οπαδός τους δεν περίμενε (Vid)
Βρείτε μας στο

Το έκαναν μετά από 37 χρόνια. Οι Iron Maiden, αποφάσισαν να συμπεριλάβουν στην περιοδεία τους “The Fitute Past”, το θρυλικό τους κομμάτι “Alexander the Great”.

Το συγκεκριμένο κομμάτι, ανήκει στον δίσκο του μακρινού πλέον 1986 “Somewhere in Time”,  και οι Iron Maiden δεν το είχαν παίξει ποτέ ζωντανά.

Η μεγάλη στιγμή έλαβε χώρα την προηγούμενη Κυριακή, 28 Μαΐου στη ζωντανή εμφάνιση του γκρουπ στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας, όπου έπαιξαν και άλλα κομμάτια από “Somewhere in Time”, που επίσης είχαν πολλά χρόνια να παίξουν ζωντάνα. Χαρακτηριστικά η setlist τους για τη φετινή περιοδεία ξεκινάει με το “Caught somewhere in time”, ενώ συμπεριλαμβάνει το “Stranger In a Strange Land” που είχε να ακουστεί ζωντανά από το 1999 και το “Heaven Can Wait”, που ακούσαμε τελευταία φορά live το 2008.

Θυμίζουμε ότι το συγκεκριμένο κομμάτι είναι αφιερωμένο στη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, την οποία και περιγράφει εν συντομία, για αυτό, όπως είναι λογικό, αποτελεί και διακαή πόθο ιδιαίτερα των Ελλήνων οπαδών του γκρουπ.

Το 2018, στη μεγάλη συναυλία τους στο Rockwave Festival, ο Ντίκινσον, λίγο πριν κατέβει από τη σκηνή στο τέλος της βραδιάς, χάρισε στο ελληνικό κοινό ένα ρεφρέν του τραγουδιού κάνοντας το πλήθος να παραληρεί. Και το καλοκαίρι του 2022, όπου οι Iron Maiden έπαιξαν ζωντανά στο ΟΑΚΑ, όλο το στάδιο ζητούσε να παιχτεί το κομμάτι, χωρίς ωστόσο να γίνει κάτι τέτοιο.

Επειδή όμως το Alexander the Great δεν είχε ακουστεί ποτέ ζωντανά, το απαιτούσαν και γενικότερα σε πολλές χώρες που το συγκρότημα περιόδευε.

Δυστυχώς, μέσα στο 2023 οι Iron Maiden δεν πρόκειται να παίξουν το κομμάτι και επί ελληνικού εδάφους, καθώς η χώρα μας δεν περιλαμβάνεται στο πρόγραμμα της περιοδείας τους.

Πάτησαν «όρκο» 37 ετών: Οι Iron Maiden έκαναν για πρώτη φορά αυτό που κανείς φανατικός οπαδός τους δεν περίμενε (Vid)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το «φυλάει» ο ψαράς με το βιβλίο: Το παραδεισένιο νησάκι του Ιονίου που πωλείται αντί 45 εκατ. ευρώ

Όλα δείχνουν ότι οι Maiden θα επαναλάβουν την περιοδεία με το ίδιο setlist και του χρόνου, οπότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι τότε η Ελλάδα θα είναι ένας από τους σταθμούς τους.