Τον χάλασαν αυτές οι 3 λέξεις: Η αποκάλυψη του Βασίλη Καρρά για το τραγούδι που δεν έπρεπε ποτέ να απορρίψει
Βρείτε μας στο

Ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του Χρήστου Δάντη, το οποίο αποτελεί και μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του καλλιτέχνη, είναι  «το παλιό μου παλτό». Το συγκεκριμένο τραγούδι είναι σε στίχους της Σάννυ Μπαλτζή, ενώ τη μουσική του έχει γράψει ο Λάκης Παπαδόπουλος. Το τραγούδι όμως, παρόλο που ερμηνεύθηκε από τον Χρήστο Δάντη, αρχικά δεν είχε γραφτεί για τον ίδιο. Όπως τα περισσότερα τραγούδια, έχει τη δική του ιστορία.

Την ιστορία του τραγουδιού έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή της η ίδια η στιχουργός του, ενώ είχε πει πως το κομμάτι είχε προταθεί και σε άλλους ερμηνευτές, ανάμεσα στους οποίους ήταν η Ελένη Πέτα, η Ελένη Δήμου αλλά και ο Βασίλης Καρράς. 

Από την πλευρά του ο ίδιος ο Βασίλης Καρράς είχε παραδεχτεί το γεγονός, ενώ ο ίδιος είχε αποκαλυψει και τον λόγο για τον οποίο αρνήθηκε. Ο καλλιτέχνης είχε πει χαρακτηριστικά «Όταν βγήκε το κομμάτι, έπαιρνα φόρα και χτυπούσα το κεφάλι μου στον τοίχο. Το είχα απορρίψει λόγω της φράσης “ψιχουλάκια από σνακ’’»

Οι στίχοι

Από την πλευρά της, η ίδια η Σάννυ Μπαλτζή, όταν ρωτήθηκε για το πως εμπνεύστηκε τους στίχους είχε δηλώσει: «Αυτό το τραγούδι το έγραψα για την αδερφή μου… Είναι αυτό που γινόταν παλιά και συνεχίζει να γίνεται ακόμη: οι μεγαλύτεροι δίνουν τα ρούχα τους στους μικρότερους. Τα ρούχα, όπως και όλα τα αντικείμενα έχουν μία αύρα από εμάς, έχουν αυτό που είμαστε… Όλα τα αντικείμενα έχουν την ψυχή τους…».
Έτσι λοιπόν, όπως και σε πολλά άλλα τραγούδια τα οποία έγιναν επιτυχίες, έτσι και «το παλιό μου παλτό» κουβαλάει μια τόσο μοναδική, όσο και ιδιαίτερη ιστορία.