Έγινε all time classic: To απαγορευμένο τραγούδι που ο θρύλος λέει πως ηχογραφήθηκε κατά τη διάρκεια της πράξης
Βρείτε μας στο

Πρόκειται για ένα τραγούδι που παρέμεινε  στην κορυφή των βρετανικών charts για περισσότερες από 51 εβδομάδες συνεχόμενα. Το τραγούδι δεν είναι άλλο από το κλασικό πλέον, “Je t’aime… moi non plus”. Έκτοτε, το συγκεκριμένο κομμάτι έγινε παγκόσμια επιτυχία και είναι ένα από τα περισσότερο διασκευασμένα τραγούδια στον μουσικό πλανήτη.

Το “Je t’aime… moi non plus”, το ερμηνεύει στην αρχική του εκτέλεση ο άνθρωπος που το δημιούργησε, ο Γάλλος, Σερζ Γκενσμπούργκ, μαζί με την αγαπημένη του, Τζέιν Μπίρκιν. 

Το συγκεκριμένο, θρυλικό πλέον, κομμάτι είχε ηχογραφηθεί αρχικά με την Μπριζίτ Μπαρντό, ενώ ο μύθος γύρω από την ιστορία του κομματιού, θέλει και τις δυο ηχογραφήσεις, τόσο με την Μπίρκιν, όσο και με την Μπαρντό να έγιναν κατά τη διάρκεια ερωτικής πράξης, ανάμεσα στους συντελεστές.

Είναι χαρακτηριστικό, πως όταν κυκλοφόρησε το τραγούδι στη Γαλλία, απαγορεύθηκε η αγορά του δίσκου σε αγόρια και κορίτσια κάτω των 21 ετών, ενώ στους ραδιοφωνικούς σταθμούς, επιτρεπόταν η μετάδοση μετά τις 11 το βράδυ. Δεν ήταν όμως μόνο η Γαλλία που έλαβε αυστηρά μέτρα, αλλά και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως Πορτογαλία, Ισπανία, Σουηδία, Βρετανία, Βραζιλία, και  Ιταλία όπου πήρε θέση μέχρι και το Βατικανό. Επίσης, το πασίγνωστο βρετανικό σόου “Top of the Pops”, του BBC, αρνήθηκε να παρουσιάσει το “Je t’aime… moi non plus”, που συνέχιζε να βρίσκεται στο νούμερο 1 των Charts.

 

Ανάλογα ήταν τα προβλήματα που συνάντησε το κομμάτι και εκτός Ευρώπης, αφού και στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, οι εμπλεκόμενοι στη μουσική βιομηχανία το αντιμετώπισαν με καχυποψία.

Σημειώνεται πως, Η Τζέιν Μπίρκιν, τραγουδίστρια του θρυλικού κομματιού, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών, την περασμένη Κυριακή, στο σπίτι της στο Παρίσι. Η βρετανίδα, τραγουδίστρια είχε ακυρώσει πρόσφατα προγραμματισμένες συναυλίες της, λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας. Η ίδια τον Μάιο είχε δηλώσει σε ανακοίνωσή της:  «Ήμουν πάντα αισιόδοξη και αντιλαμβάνομαι ότι χρειάζομαι χρόνο για να μπορέσω να βρεθώ στη σκηνή ξανά μαζί σας».

Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Είχε δίκιο ο Πετράκος: Τα ντοκουμέντα που αποκαλύπτουν τι πραγματικά ήταν η αφρικανική σκόνη (Pics)