Διεθνής καριέρα, βίντεο κλιπ νωρίτερα από όλους: Το ελληνικό συγκρότημα με τον πασίγνωστο τραγουδιστή που ήταν μπροστά από την εποχή του
Βρείτε μας στο

Tον Μιχάλη Ρακιντζή τον γνωρίζει σχεδόν όλο το μουσικό κοινό της Ελλάδας, εδώ και πολλές γενιές. Από τα μέσα των 80s και μετά την κυκλοφορία του «Μωρό μου φάλτσο», μέχρι τη συνεργασία του με τον Ian Gillan, την επανάσταση στον ηλεκτρονικό ήχο στα 90s, τα πολλά σουξέ που έγραψε για εκείνον και συναδέλφους, φυσικά για το αποτυχημένο του πέρασμα από την Eurovision, με ένα τραγούδι που έγινε όμως μεγάλη επιτυχία στην Ελλάδα και φυσικά για τις βόλτες και τις μετακινήσεις του που πραγματοποιούσε με το ελικόπτερό του.

Αυτό που δε θυμούνται και δε γνωρίζουν πολλοί είναι τα μουσικά χρόνια του Μιχάλη πριν τη σόλο καριέρα του. Ναι, καλά καταλάβατε από τη λέξη «σόλο». Ο Μιχάλης Ρακιντζής πριν το «Μωρό μου φάλτσο» είχε καριέρα ως μέλος μπάντας, που δεν πέρασε καθόλου απαρατήρητη, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και την ευρύτερη Νότια Ευρώπη, στην οποία μάλιστα έκανε τουρ στα μέσα των 80s.

To όνομα του συγκροτήματος Scraptown, με στίχο αποκλειστικά στα αγγλικά και τον Μιχάλη Ρακιντζή ως ιδρυτικό μέλος να τραγουδάει, να παίζει κιθάρα, να συνθέτει όλα σχεδόν τα τραγούδια και να υπογράφει την παραγωγή.

Μαζί του συνεργάστηκαν διάφοροι μουσικοί, οι πρώτοι όμως ήταν οι Τίμος Παπασωκράτης στα keyboards,Βασίλης Παπασωκράτης στο σαξόφωνο, Βασίλης Γούναρης στο μπάσο και Γρηγόρης Μελάκης στα ντράμς. Όλοι τους παιδικοί φίλοι του Μιχάλη Ρακιντζή, ο οποίος αποφάσισε μαζί τους να δημιουργήσει ένα συγκρότημα με στόχο την ευρωπαϊκή καριέρα όταν το 1981 οι ίδιος επιστρέφει στην Ελλάδα από την Μεγάλη Βρετανία μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του στη μηχανολογία στο Λονδίνο.

Εκείνη τη χρονιά κυκλοφορούν και τον πρώτο τους δίσκο, ο οποίος έφερε τον ομώνυμο τίτλο του συγκροτήματος. Ο ήχος τους φανερά επηρεασμένος από το reagge/ska κίνημα το οποίο έκανε τρομερή επιτυχία στις αρχές των 80s στη Μ.Βρετανία με τους Scraptown να είναι από τους καλύτερους εκπροσώπους του στην Ελλάδα.

Διεθνής καριέρα, βίντεο κλιπ νωρίτερα από όλους: Το ελληνικό συγκρότημα με τον πασίγνωστο τραγουδιστή που ήταν μπροστά από την εποχή του

 

Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Παίκτης προπονητή: Το αθόρυβο πολυεργαλείο του ΠΑΟΚ, στα δύσκολα είναι πάντα εκεί

Το 1983 κυκλοφορούν τον δίσκο Rules Of The Game όμως η χρονιά τους είναι το 1984 όταν κυκλοφορούν στην EMI το maxi single «Viva Sahara», το τραγούδι που έμελλε να γίνει μεγάλη τους επιτυχία στα clubs, να κυκλοφορήσει στην Ιταλία σε maxi single και να τους συνοδεύει στην πρώτη τους ευρωπαϊκή περιοδεία σε περιοχές της Νότιας Γαλλίας και της Ισπανίας.

Το τραγούδι έγινε μάλιστα και video clip, υπερπαραγωγή για τα δεδομένα της εποχής. Οι στίχοι του τραγουδιού αναφέρονται σε ένα κορίτσι που συγκρίνεται με την ομορφιά της ερήμου Σαχάρα. Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του τελευταίου τους άλμπουμ με τίτλο Give me a Break, το συγκρότημα διαλύεται και αρχίζει η μεγάλη σόλο καριέρα του Μιχάλη Ρακιντζή.