Ποτέ ξανά: Το τραγούδι του Eminem που το κοινό ζητάει σαν τρελό αλλά ο ίδιος δεν το λέει πια live (Vid)
Βρείτε μας στο

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως στην ιστορία του Hip Hop, το όνομα που θα μείνει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο είναι αυτό του Eminem. Ο λευκός ράπερ από το Ντιτρόιντ στα πάνω από 25 χρόνια που γράφει μουσική έχει καταφέρει να αναποδογυρίσει με θριαμβευτικό τρόπο το κλισέ πως το εν λόγω είδος ανήκει στην μαύρη κοινότητα της Αμερικής και όχι μόνο αυτό: μέσα από τους δίσκους του, από δουλειά του σε δουλειά του, ο Eminem μετασχημάτιζε το είδος, το εξέλισε, το καθόριζε με το ύφος του, τον ρυθμό του και τους στίχους του.

Ένα από τα χαρακτηριστικότερα στοιχεία της καριέρας του είναι πως αν και κατά την πρώτη εμφάνισή του στα παγκόσμια κοινά, κάπου στα μέσα των 90s στις χρυσές εποχές του MTV, ο Eminem ήταν ένας μουσικός που φαινόταν να κάνει πλάκα με το Hip Hop και να επιδιώκει τον χαβαλέ και το τρολάρισμα μέσα από τα τα τραγούδια, πολύ γρήγορα «μεταμόρφωσε» το στιλ του: οι χαβαλετζίδικοι στίχοι έδωσαν τη θέση τους σε σκοτεινά λόγια, η μελωδία έγινε σκληρή και άρχισε να φλερτάρει ακόμα και με το industrial και ο πλακατζής Eminem έδωσε τη θέση του σε κάποιον που έβγαζε τα σώψυχά του μιλώντας για τις δύσκολες εποχές των εφηβικών και παιδικών του χρόνων.

Όμως παρά το γεγονός ότι ο Eminem ουδέποτε δίστασε να σοκάρει με τους στίχους του τα αυτιά των ακροατών του, δεν μπήκε ποτέ στη διαδικασία να ωραιοποιήσει το παρελθόν του και τα σημάδια που του έχει αφήσει και «έχτισε» όλη την καριέρα του στο να κοινωνικοποιεί το σκοτάδι που κουβαλάει μέσα του, υπάρχει ένα τραγούδι στο οποίο, ακόμα και ο ίδιος παραδέχεται πλέον μετά από πολλά χρόνια, πως το είχε παρακάνει.

Ο λόγος για το «Cleanin’ Out My Closet» του 2002, ένα τραγούδι που ο Eminem έγραψε για τη μητέρα του και στο οποίο μιλάει με πολύ σκληρά λόγια για εκείνη, «φτύνει» με χαρακτηριστικό κυνισμό το μίσος του για αυτή, την βρίζει χυδαία και απροκάλυπτα και ανάμεσα σε άλλα «της γνωστοποιεί» πως ποτέ δεν πρόκειται να της γνωρίσει την μικρή του κόρη.

Η ίδια η πραγματικότητα εκείνης της εποχής ήρθε μάλλον να επιβεβαιώσει πως ο διάσημος ράπερ δεν τα πήγαινε πράγματι ιδιαίτερα καλά με την γυναίκα που τον έφερε στον κόσμο καθώς μετά την κυκλοφορία του συγκεκριμένου τραγουδιού έγινε γνωστό πως η τελευταία τον είχε μηνύσει τρία χρόνια πριν διεκδικώντας περίπου 10 εκατομμύρια από την επιτυχία του γιου της – για να «βολευτεί» τελικά με μόλις 25.000 δολλάρια μετά από δυο χρόνια.

Ο Eminem έχει αποκυρήξει το συγκεκριμένο τραγούδι. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε τεράστια επιτυχία δεν το παίζει ποτέ πλέον στις συναυλίες του, έχει δηλώσει πως νιώθει πολύ άβολα κάθε φορά που το θυμάται και με δεδομένο πως ακόμα και σήμερα το τραγούδι μπορεί να παιχτεί στο ραδιόφωνο, εκείνος πάντα αλλάζει σταθμό όταν το πετύχει. Το 2014 μάλιστα, έγραψε και ένα τραγούδι με όνομα «Headlights» μέσω του οποίου ζητάει συγγνώμη στη μητέρα για τα όσα της έσυρε στις αρχές των 00s.

Μάλλον μεγάλωσε και μαλάκωσε μέσα του, δεν είχε πια τα ίδια ποσοστά οργής που τον χαρακτήριζαν. Η ουσία ωστόσο είναι πως όσο και αν το περιμένουν οι φανατικότεροι οπαδοί του, το «Cleanin’ Out My Closet» δεν θα ξανακουστεί από τα χείλη του…

Τεράστια διαφορά απ' τις υπόλοιπες: Η μοναδική ελληνική σειρά με streaming λογική που σώζει την παρτίδα φέτος
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τεράστια διαφορά απ’ τις υπόλοιπες: Η μοναδική ελληνική σειρά με streaming λογική που σώζει την παρτίδα φέτος