1 μήνα μετά την Eurovision: Τι κάνει τελικά το άλμπουμ της Σάττι σε διεθνές επίπεδο;
Βρείτε μας στο

Πάνω από 22 εκατομμύρια streams. Στο Νο8 των άλμπουμ στο Spotify παγκοσμίως πριν μερικές εβδομάδες. Αν σας δίναμε αυτά τα στοιχεία, θα μπορούσατε να μαντέψετε ποια τραγουδίστρια αφορούν;

Αν σας λέγαμε ότι είναι Ελληνίδα, θα την βρίσκατε με την πρώτη; Εικάζουμε πως όχι. Το πιθανότερο είναι πως θα λέγατε την Ελένη Φουρέιρα. Αμ δε, όμως. Γιατί εδώ και ένα δίμηνο, η ελληνική μουσική χορεύει στον ρυθμό της Μαρίνας Σάττι.

Ακόμα και χωρίς τους αριθμούς να το επιβεβαιώνουν, απλά να υπάρχεις σε αυτή τη χώρα, στα social media, θα το καταλάβεις πως η Μαρίνα Σάττι έγινε το πιο καυτό όνομα της ελληνικής μουσικής, αφήνοντας πίσω τραγουδιστές και τραγουδίστριες που έχουν ρεπερτόριο με εγγενώς μεγαλύτερη δυναμική να κάνει τεράστια επιτυχία.

Μπορεί η Eurovision να έγραψε 13η θέση, αλλά το παιχνίδι παίζεται πλέον αλλού και σε αυτό το αλλού, η Σάττι ήταν πολύ πιο πάνω.

Το ότι έβγαλε άλμπουμ με 7 τραγούδια, τα 3 καινούργια, ένα το Zari, ένα το Tucutum που έχει κυκλοφορήσει πέρσι, και 2 που δεν τα λες τραγούδια αλλά τα λες κάτι άλλο, η Σάττι έγινε το μεγαλύτερο trend.

Το Zari έχει ξεπεράσει τα 22 εκατομμύρια streams στο Spotify, το La La La La πάνω από 3.5 εκατομμύρια, το Mixtape, τραγούδι 10 λεπτών με Λευτέρη Πανταζή και Άντζελα Δημητρίου να τραγουδάνε, πάνω από 2.5 εκατομμύρια.

Το Zari έφερε άνοδο και σε τραγούδια που έχει βγάλει χρόνια πριν, ανεβάζοντας πολύ και το πρώτο της ολοκληρωμένο άλμπουμ, το Yenna, που κυκλοφόρησε το 2022.

1 μήνα μετά την Eurovision: Τι κάνει τελικά το άλμπουμ της Σάττι σε διεθνές επίπεδο;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Το φάγαμε αμάσητο και ήταν μετάφραση από τ’ αγγλικά: Το τραγικό ψέμα για τον αετό που 9/10 πιστεύουν ακόμη

Το άλμπουμ της την έκανε την πρώτη Ελληνίδα που μπήκε στο παγκόσμιο top-10 των new spotify albums, σε μια λίστα που είχε στην πρώτη θέση την Billie Eilish. Επιπλέον, έγινε και η πρώτη που μπαίνει στη 10άδα στα βρετανικά charts.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SATTI 🚗🎲🍻🍬👍💿🌊 (@marina_satti)

Ο αρχικό χαμός φαίνεται να έχει κοπάσει τις τελευταίες μέρες, αλλά καθότι καλοκαίρι, η Σάττι θα ακουστεί σίγουρα πολύ. Το ερώτημα από δω και πέρα, από τη στιγμή που βρίσκεται πλέον και στη Golden Records και τη Minos EMI/Universal, είναι πώς θα συνεχίσει.

Σε όλη της την καριέρα, μέχρι να εμφανιστεί η Eurovision, έβγαζε ένα τραγούδι τον χρόνο ή και παραπάνω. Τώρα, ο κόσμος περιμένει από εκείνη μια διαρκή τροφοδότηση. Οι άνθρωποι που τη μανατζάρουν, ξέρουν πολύ καλά τι πρέπει να συμβεί, γιατί είναι αυτοί που έβγαλαν και το άλμπουμ 3 μέρες μετά τη Eurovision, θέλοντας να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ.

Μέσα στο καλοκαίρι και μέχρι τον Νοέμβριο, η Μαρίνα Σάττι θα δώσει 33 συναυλίες. Πολλές θα είναι συμμετοχικές, δεν θα είναι δηλαδή το main act. Θα βρεθεί σε αρκετά φεστιβάλ, θα πάει σε Ισπανία, Κροατία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Αγγλία και στη Νέα Υόρκη.

Σε αυτή τη διαδρομή θα τεστάρει και το μουσικό κεφάλαιο που της έφερε η Eurovision και θα δει κι η ίδια πόσο μετράει και το άλμπουμ της Π.Ο.Π. Ίσως αυτό το καλοκαίρι να είναι το καλοκαίρι που η Σάττι θα γίνει Φουρέιρα του 2018 και θα χτίσει ένα καλό fanbase πανευρωπαϊκά.

Το 2024 πάντως, είναι το Νο1 μουσικά με βάση τους αριθμούς και το virality. Είναι αυτά κριτήρια μουσικά; Όχι. Αλλά οι εποχές αλλάζουν και οφείλουμε να προσαρμοζόμαστε στα κελεύσματα.