despacito
Βρείτε μας στο

Έχουμε ένα υποθετικό σενάριο. Είσαι ένας εξωγήινος. Και σε αμολάνε οι φίλοι σου στη Γη εν είδει εξορίας. Καταφτάνεις στον πλανήτη μας αναζητώντας μια ηρεμία, ένα μουντό πρωινό του Μαγιού. Περπατάς και ακούς μια μελωδία. Λάτιν ρυθμός. Ξεκινάνε τα λόγια και ακούς το «Sí, sabes que ya llevo un rato mirándote». Κολλάς. Despacito.

Δύο μήνες μετά δεν εμφανίζεται άλλη μελωδία στο μυαλό σου. Το σιγοτραγουδάς στον ύπνο σου, το ακούς στα μπιτσόμπαρα, το ακούς ακόμα και στην ταβέρνα με τα θαλασσινά. Το έχεις δει σε βίντεο στο Facebook σε διασκευές. Μέχρι και οι 2Cellos το πέρασαν ένα χέρι. Το Despacito είναι παντού. Ακόμα και στο καλαθάκι με τα άπλυτα, έχει που χάθηκε η μια σου κάλτσα. Έχει καλύψει τα πάντα. Μόνο η μάνα σου ξέρει πως να βρει διέξοδο από τον Fonsi και τον Daddy Yankee.

Το Despacito όμως δεν είναι μοναδικό. Πριν απ΄αυτό υπήρξαν μια πλειάδα από τραγούδια που έπαιζαν από το υποσυνείδητο σου μέχρι το Ammos Beach Bar στο Μαντούδι Εύβοιας.

La Camisa Negra

Σου λέει τίποτα το όνομα Juanes; Μάλλον όχι. Αν σου λέει, τότε σημαίνει πως το 2007 ήσουν σε ηλικία που καταλάβαινες. Τότε ήταν που αποφασίσαμε σαν λαός να το παίξουμε λίγο διεθνιστές. Κάτι που είχε σαρώσει το Jambi της Βανδή στην Ίμπιζα (ναι, αυτό έγινε πιο πριν, το ξέρω), κάτι που είχε αφήσει ένα κενό ο Ρίκι Μάρτιν, έσκασε το Tengo La Camisa Negra και γίναμε όλοι Δον και Δόνιες.

Hello

Το προμήνυμα είχε δοθεί με το Rollin in the Deep που την σύστησε στο κοινό. Η αναμονή για το νέο της άλμπουμ έφερε πανζουρλισμό όταν έσκασε το Hello. Και φυσικά έγινε το απόλυτο troll theme σε εκπομπές και γιουτιούμπερς. Το ισοδύναμο φθινοπωρινό του Despacito είναι αυτό.

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

Whenever Wherever

Η πιο ωραία ξανθιά Κολομβιανή (στο μελαχρινό έχουμε Βεργκάρα) μπορεί να είχε ως τότε μια 8ετία στη μουσική, αλλά εδώ την μάθαμε με αυτό. Αυτό το περίεργο λαρύγγισμα που είναι σα να έχεις μαζέψει χλεμπονίδι στο λαιμό ή σαν να έχεις πάθει Νατάσα Θεοδωρίδου μας κόλλησε και ακουγόταν παντού. Τώρα συμβαίνει το ίδιο και με το Chantaje.

Ai Se Eu Te Pego

Τι το ήθελαν ο Λέτο, ο Κλέιτον, ο Σιμάο, ο Κατσουράνης, ο Ζέκα και τ΄άλλα παιδιά να το χορέψουν στην Τούμπα; Για ένα 6μηνο ήταν το σημείο που κορυφωνόταν η playlist του κάθε dj. Είτε έπαιζε στο DC είτε στην ταβέρνα του μπαρμπά Θωμά.

Tranquila

«Ε τούτο μπιέν νάις» και τα μυαλά στα κάγκελα. Ο επίσης Κολομβιανός J. Balvin που ήρθε στην Ελλάδα και έκανε ντουέτο με Φουρέιρα, είχε προπονηθεί από πριν σε μια αλβανομεξικάνικη προφορά.

Smack That

Πού χάθηκες ρε Akon; Εκείνο το καλοκαίρι τραγουδούσαμε όλοι για την Lamborghini Gallardo και σήμερα κάνεις κάτι feat. από δω κι από κει. Ξαναγύρνα φίλε!

I Know You Want Me

Και τον Pitbull ψιλοεξαφανισμένο τον λες. Δεν ξέρω αν ετοιμάζει κάποιο μεγάλο comeback, αλλά ο κλαρινογαμπρός μέσα μου τον αναζητά. Το 2008 όλοι μας τραγουδήσαμε One two three four uno do tre quatro. Και μην ξεχνάμε ότι ο γύπας είχε σε όλα του τα βίντεο κλιπ γυναικάρες. Το συγκεκριμένο κομμάτι αν έβγαινε σήμερα έπιανε άνετα 1 δισ. views.

Η Πιο Ωραία Στην Ελλάδα

Μπορείς να βρεις άλλο ελληνικό τραγούδι με 45 και πλέον μύρια views; Όχι. Κι αυτό γιατί ο Κουφός βρήκε την κότα με τα χρυσά αυγά το καλοκαίρι του 2015. Όποιο βότσαλο κι αν σήκωνες την Πιο Ωραία στην Ελλάδα θα άκουγες.

Καλοκαιρινά Ραντεβού

Τρία ολόκληρα καλοκαίρι είχε γίνει της κακομοίρας με αυτό. Οι ίδιες οι Δυτικές Συνοικίες δε φαντάζονταν ότι θα γινόντουσαν τόσο pop.

Ομορφαίνεις τη ζωή μου

Ήταν το καλοκαίρι του 2014 όταν η airfasttickets υπήρχε παντού. Σε αφίσες στο δρόμο, χορηγός σε κάθε event. Έκαναν και το συγκεκριμένο κομμάτι με τον Σχοινά και έγινε το απόλυτο hit. Από τότε εκτοξεύτηκε ξανά η καριέρα του Διονύση και τώρα δεν το γλυτώνεις το 50αρικο για να τον ακούσεις στο 4711.