La Femme
Βρείτε μας στο

Πολλοί ανίεροι τολμούν να πουν ότι ο Σεπτέμβριος είναι ο πιο ουδέτερος μήνας του χρόνου. Φυσικά δεν ξέρουν τι λένε. Γιατί πώς γίνεται να χαρακτηρίζεις έτσι τον μήνα που κλείνει το συναυλιακό καλοκαίρι; Ακόμα και αυτή η φράση λέει πολλά. Τον τοποθετεί στο καλοκαίρι. Και δικαίως. Για άλλη μια χρονιά ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας με τα lives που ταιριάζουν στη φάση του. Το ξεκίνημα τα λέει όλα. La Femme και πάμε να φαμ!

La Femme

Τι να πεις και τι να κρατήσεις για τον εαυτό σου γι΄αυτή την υπέροχη μπάντα εκ Γαλλίας…; Το klautrock-psych-punk rock στίγμα τους είναι τόσο σπουδαία ιδιαίτερο. Σε κάποιες αποχρώσεις του μοιάζει κάπως spagheti. Όπως στο Où va le monde. Με το Mycose και το Antitaxi δείχνουν τις πιο ξεκάθαρες punk-pop εμπνεύσεις τους. Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του Mystère, πατούν το έδαφος της Τεχνόπολης και μας οδηγούν σε ένα διονυσιακό ταρακούνημα.

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη, τιμή εισιτηρίου 22€ 

Imam Baildi

Δέκα χρόνια μουσικής. Δέκα χρόνια με ωραίες διασκευές και old skool δημιουργίες. Το ξέφρενο καλοκαίρι των Imam Baildi ολοκληρώνεται στην θαλασσινή αύρα του Bolivar. Τα υπόλοιπα στα είπαμε και αναλυτικά εδώ.

Slowdive

Η προσωποποίηση της shoegaze-indie rock σκηνής αριβάρει στις 9 Σεπτεμβρίου στην θρυλική σκηνή του Fuzz. Ένα χρόνο μετά την περσινή εμφάνιση στο Release, φέρνουν το νέο τους άλμπουμ. Ένα άλμπουμ που κυκλοφόρησε τον Μάιο, 22 χρόνια μετά την προηγούμενη τους δουλειά. Συνολικά είναι το 4ο και τιτλοφορείται από το όνομα της μπάντας. Από πολλές πλατφόρμες και κριτικούς έχει μπει εύκολα στην δεκάδα των καλύτερων άλμπουμ της χρονιάς συνολικά. Ως προς την indie βρίσκεται 5-6 θέσεις ψηλότερα. Η περιγραφή που υπάρχει στη σελίδα του Fuzz τα λέει όλα:

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)

Ο αργός και ζαλιστικός ήχος τους σε παρασύρει σε μια δίνη από κιθάρες, με “κρυμμένες” μελωδίες που ανακαλύπτεις σε κάθε ακρόαση. Στέκουν ισάξια δίπλα στους Ride, My Bloody Valentine, The Verve, Cocteau Twins και The Jesus and Mary Chain στο shoegaze – ή dreampop, αν προτιμάτε – ρεύμα, που επικράτησε στα τέλη των ’80s και μέχρι τα μέσα των ’90s. Αυτό που αποκαλείται συχνά «The Scene That Celebrates Itself», καθώς οι μουσικοί των shoegaze συγκροτημάτων της εποχής δεν ήταν ουδέποτε ανταγωνιστικοί μεταξύ τους.

Τσέκαρε τις απαραίτητες λεπτομέρειες στο www.fuzzclub.gr/event/slowdive/

La La Land

Αναμφίβολα η ταινία της χρονιάς. Σαρωτική σε κάθε είδους βραβεία. Το αριστούργημα του Ντέιμιαν Σαζέλ δεν ήταν μόνο κινηματογραφική ελεγεία. Ήταν και ένα μουσικό αγλάισμα. Δικαίως βραβεύτηκε σε κάθε μουσική κατηγορία που συμμετείχε. Το City of Stars είναι σίγουρα το τραγούδι που μένει. Άλλωστε, ακουγόταν σε όλη την διάρκεια της ταινίας ως μελωδία. Σε διαφορετικές παραλλαγές. Και φυσικά το τραγούδησε ο φίλος Ράιαν. Η 100μελής ορχήστρα, η χορωδία και το jazz ensemble ξεκίνησαν την περιοδεία τους τον Μάιο και ανεβαίνουν στη σκηνή του Tae Kwon Do στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου.

Ώρα έναρξης: 21:00

Τιμή εισόδου: Διακεκριμένη ζώνη: 60 ευρώ
Α ζώνη: 50 ευρώ
Β ζώνη: 40 ευρώ
Γ ζώνη: 30 ευρώ
Δ ζώνη: 20 & 15 ευρώ

Προπώληση: viva.gr, 11876, Seven spots, Reload, Media Markt, Ευρυπίδης βιβλιοπωλεία

Παυλίδης και Αγγελάκας

Τρύπες και Ξύλινα Σπαθιά. Δύο από τα πιο βαρβάτα ονόματα της ελληνικής ροκ σκηνής «αναπνέουν» ακόμα χάρις στους ανθρώπους που τα στιγμάτισαν με τη φωνή τους. Η λαγαρή, νεανική φωνή του Παύλου, με την σοφή χροιά του Γιάννη. Εδώ και χρόνια πορεύονται ο ένας με τους B-Movies, ο άλλος με τους 100ο C. Ο Γιάννης παρουσιάζει και το νέο του δίσκο, το Ήσυχα Τραγούδια Για Ανέμελα ΛιβάδιαΣτις 15 Σεπτεμβρίου ενώνονται στη σκηνή της Τεχνόπολης.

ΜΟΥΣΙΚΟΙ
B-movies
Τόλης Δεληγιάννης στο μπάσο, Ορέστης Μπενέκας στα πλήκτρα, Δημήτρης Οικονόμου στα τύμπανα, Αλέκος Βουλγαράκης στην ηλεκτρική κιθάρα
Ηχοληψία: Παναγιώτης Ριζόπουλος

100°C
Λαμπρινή Γρηγοριάδου στην ακουστική κιθάρα, Αλέξης Αρχοντής στα τύμπανα, Γιάννης Σαββίδης στην ηλεκτρική κιθάρα, Γιώργος Αβραμίδης στην τρομπέτα, James Wylie στο σαξόφωνο.
Επιμέλεια ήχου: Γιώργος Ταχτσίδης

Ώρα έναρξης: 20.45 , Οι πόρτες ανοίγουν: 18.30

Τιμή εισόδου: 10€ (περιορισμένος αριθμός)
Προπώληση: 12€
Ταμείο: 14€

Προπώληση: viva.gr, 11876, Seven Sports, Reload, Media Markt, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης, αθηνόραμα.gr, vivawallet, Τεχνόπολη

Σχεδία

Αγαπάμε Σχεδία, στηρίζουμε Σχεδία εμπράκτως. Η Τεχνόπολη το κάνει ακόμα πιο έμπρακτα αφού είναι η 4η χρονιά, αν δεν κάνω λάθος, που διοργανώνεται η συναυλία. Φέτος στο line up είναι οι Ελευθερία Αρβανιτάκη, Gadjo Dilo, Σπύρος Γραμμένος, Στάθης Δρογώσης, Quilombo, Μέλισσες, Μανώλης Φάμελλος και Μαριέττα Φαφούτη. Οι καλλιτέχνες θα ενώσουν τις φωνές τους με τους φίλους του μοναδικού ελληνικού περιοδικού δρόμου σε μια συναυλία και κινητοποίηση μαζί για μια δίκαιη κοινωνία, μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς φτώχεια, ακόμη και χωρίς «σχεδία».

Ως μία από τις παράλληλες δράσεις, το Μουσείο Σχολικής Ζωής και Εκπαίδευσης του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) θα παρουσιάσει μια παιδική δράση, η οποία θα ξεκινήσει με την αφήγηση της προσωπικής ιστορίας ενός πωλητή του περιοδικού δρόμου «Σχεδία».

Tom Odell

Με το νέο του άλμπουμ, ο νεαρός Βρετανός από το Τσίσεστερ της Αγγλίας έρχεται για πρώτη φορά στην Αθήνα και πιο συγκεκριμένα στην Τεχνόπολη, για να ικανοποιήσει απόλυτα την επιθυμία του αθηναϊκού κοινού. Here I Am, Grow Old With Me και φυσικά το Another Love θα ηχήσουν στην Τεχνόπολη στις 20 Σεπτεμβρίου. Για τα του καλλιτέχνη διάβασε εδώ.