scorpions
Βρείτε μας στο

Για πολλά χρόνια ήταν ένα ανέκδοτο. Κάθε χρόνο ακούγαμε για την τελευταία τους συναυλία στην Ελλάδα και κάθε επόμενο χρόνο έσκαγε και μια καινούργια. Ούτε οι Πυξ Λαξ τέτοιο πράμα. Ο Klaus Meine πρέπει να έχει φάει από κάθε ταβέρνα στη Λάρισα. Όμως οι Scorpions τέλειωσαν ολοκληρωτικά και έγιναν Scorpions – χώρι. Άφησαν πολλούς επίγονους τους.

Επίγονους όχι με την μουσική έννοια, αλλά με την έννοια ότι ακούγονται όλο και πιο συχνά οι επισκέψεις τους στην Ελλάδα. Δεν θα σας κρυφτώ. Αιτία γι΄αυτό το θέμα αποτέλεσε η χθεσινοβραδινή συναυλία του Nick Cave στη Μαλακάσα και όχι οι Scoprions. Εννοείται σπουδαίος μουσικός. Εννοείται πως αποτελεί ευλογία να βρεθείς σε live του. Ιδίως τώρα με τους Bad Seeds. Αλλά ρε παιδιά. Κάθε φορά που ανακοινώνεται ρίχνετε ίδιων ντεσιμπέλ ουρλιαχτά. Κι ας τον έχετε δη άλλες δύο φορές. Δύο από τις τουλάχιστον 15  που έχει έρθει Ελλάδα. Ο Nick Cave έρχεται με τη σειρά του να προστεθεί σε μια όχι και τόσο μικρή λίστα καλλιτεχνών που έχουν κάνει την Ελλάδα δεύτερο σπίτι τους.

James aka Τι Να Μας Πουν Οι Scorpions

Ποιοι Scorpions; Μουσικά ονόματα που «κατασκήνωσαν» στην Ελλάδα

Προφανώς και θα υπήρχαν οι κύριοι από το Μάντσεστερ. Η Πάτρα πρέπει να τους έχει φιλοξενήσει τουλάχιστον 5-6 φορές. Γενικά στην Ελλάδα αγγίζουν την δεκάδα. Αφού ο αστικός μύθος λέει ότι έχουν περισσότερα live εδώ απ΄ότι τα ποσταρίσματα του Getting Away With It All από θλιμμένη τύπισσα στο Facebook. Ή από τύπο που πιστεύει ότι θα καταφέρει να ρίξει γκόμενα με αυτό.

Depeche Mode

Οι depress mode είναι μια ιδιάζουσα περίπτωση. Γιατί οι εμφανίσεις τους έχουν ακουστεί περισσότερες φορές απ΄όσες πραγματικά έχουν κάνει. Μία είχε αναβληθεί λόγω βροχής, μία ήταν που ο Dave Gahan είχε τάχαν μια στομαχική διαταραχή ή κάτι τέτοιο και μια τρίτη μόλις πέρσι, που εμφανίστηκαν όντως. Επειδή είμαι 26 ετών, σίγουρα θα υπάρχουν κανά δυο ακόμα που δεν τις έζησα.

Sivert Hoyem

Ποιοι Scorpions; Μουσικά ονόματα που «κατασκήνωσαν» στην Ελλάδα

Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Την αγαπούσε πολύ ο Χατζιδάκις: Η αιωνόβια ταβέρνα που φημίζεται σε όλη την Αθήνα για τα κεφτεδάκια και την αυλή της

Ο τραγουδιστής των Madrugada έγινε τα τελευταία χρόνια σταθερός «πελάτης». Η πιο πρόσφατη εμφάνιση του ήταν στο περασμένο Rockwave, στη δεύτερη μέρα. Πιο πριν είχε έρθει στα τέλη του Σεπτέμβρη του 2016 στο Ηρώδειο, ενώ και τον Απρίλη του 2016 είχε 4 live σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Ηράκλειο. Φυσικά στο ελληνικό του βιογραφικό υπάρχουν και συναυλίες με τους Madrugada με τουλάχιστον 3 από το 2008 και πίσω.

Iron Maiden

Στο πλαίσιο της παγκόσμιας περιοδείας τους με τίτλο Legacy Of The Beast World Tour, οι Maide θα έρθουν το καλοκαίρι του 2018 ως το grande όνομα του Rockwave. Εκείνη η μέρα θα είναι η 5η ή 6η που περνάνε από τα μέρη μας. Η πρώτη τους ήρθε κάπου το 1988 κι από τότε δεν μας έχουν αφήσει παραπονεμένους.

Placebo

Τους είδαμε στο Rockwave του καλοκαιριού, στην ίδια μέρα με τον Hoyem. Πριν το 2017, είχαν βρεθεί εδώ το 2014. Στις 8 Αυγούστου στο ΟΑΚΑ. Αμέσως πιο πριν ήταν το 2010 αν δεν κάνω λάθος. Με διπλή συναυλία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Οι πιο μεγάλοι από μένα θα θυμηθείτε σίγουρα άλλες δύο μέχρι το 2000. Την πεντάρα την πιάσαμε.