Σάρωσαν και εξαφανίστηκαν: 5 πασίγνωστοι Έλληνες τραγουδιστές που άνοιξε η γη και τους κατάπιε (Pics)
Βρείτε μας στο
Μουσική

Σάρωσαν και εξαφανίστηκαν: 5 πασίγνωστοι Έλληνες τραγουδιστές που άνοιξε η γη και τους κατάπιε (Pics)

Τα 90s λογικά είναι το υλικό από το οποίο φτιάχνεται η νοσταλγία και αυτά τα 5 χιτάκια που «ξεθάψαμε» είναι οι αποδείξεις.

Και τώρα θα σας πούμε μια πολύ μεγάλη αλήθεια! Ο χώρος του τραγουδιού είναι ένας πολύ δύσκολος χώρος και το να κάνεις καριέρα εκεί μόνο εύκολο δεν είναι!

Εντάξει, η πραγματικότητα είναι πως η από πάνω αλήθεια δεν είναι και καμιά τεράστια πρωτοτυπία. Άλλωστε, άπειρα παιδιά που έχουν ως όνειρό τους να γίνουν ονόματα στο χώρο του τραγουδιού μπορεί να κάνουν προσπάθειες για πάρα πολλά χρόνια και τελικά να μην καταφέρουν να κάνουν το μεγάλο βήμα του επαγγελματισμού ποτέ και εν τέλει να μένουν για πάντα στον ερασιτεχνισμό.

Εδώ που τα λέμε και η μετάβαση στον επαγγελματισμό δεν λέει και κάτι. Άλλωστε, οι αναμνήσεις μας είναι γεμάτες με τραγουδιστές και τραγουδίστριες που έκαναν ένα μεγάλο «μπαμ», το χιτάκι τους έπαιζε διαρκώς στις τηλεοράσεις και τα ραδιόφωνα και μετά εξαφανίστηκαν.

Ειδικά τα 90s φημίζονται για αυτό. Υπήρξαν άλλωστε η εποχή που η ιδιωτική τηλεόραση ήταν στα απώγειά της, άπειρα μικρά κανάλια είχαν ξεπροβάλει και το να γυρίζονται βιντεοκλίπ ήταν μια καθημερινή κατάσταση. Κόσμος και κοσμάκης έκανε επιτυχία μέσω ενός βιντεοκλίπ και μετά εξαφανίστηκε.

Πιστοί στην συνήθεια που μας θέλει να κάνουμε βουτιά στις νοσταλγικές αναμνήσεις των 90s, θυμόμαστε 5 τέτοιες χαρακτηριστικές περιπτώσεις. Τραγουδιστές που σάρωσαν και μετά εξαφανίστηκαν με τον ίδιο τρόπο που εμφανίστηκαν. Ξαφνικά. Αυτά ήταν τα hit τους που άφησαν πριν ανοίξει η γη και τους καταπιεί:

«Νόμιζα» του Ανδρέα Τσουκαλά

Έτος 1992 και το «Νόμιζα», το τραγούδι ενός πρωτοεμφανιζόμενου ερμηνευτή προκαλεί χαμό. Ο Ανδρέας Τσουκαλάς εξαφανίστηκε από τα φώτα της δημοσιότητας μετά από αυτή την επιτυχία αλλά πρόλαβε να ερμηνεύσει τον ύμνο του λαϊκοπόπ της εποχής…

«Τερατάκι» των Αδάμ και Μαρία

Ένα δίδυμο που εμφανίστηκε στις αρχές των 90s, οι Αδάμ και Μαρία πλασαρίστηκαν ως αδέρφια που τραγουδάνε μαζί, χωρίς κανείς να είναι σίγουρος αν ισχύει αυτό (αυτό που έκαναν οι White Stripes πολλά χρόνια μετά δηλαδή…), έβγαλαν το σούπερ χιτ με το όνομα «Τερατάκι» και μετά… μην τους είδατε!

Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική...
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Τον θέλουν οπαδοί όλων των ομάδων: Ο καταλληλότερος για να αναλάβει την Εθνική…

«Το κυπελλάκι» της Τερέζας

Η μουσική ανακάλυψη του Λάκη Παπαδόπουλου με το όνομα Τερέζα έκανε πάταγο εκείνο το μακρυνό 1992 με το «κυπελλάκι» της. Όταν έρχεται καλοκαίρι ακόμα υπάρχουν κάποιοι πιστοί που το προσθέτουν στις μουσικές τους λίστες και ας μην έκανε ποτέ αντίστοιχη καριέρα η ερμηνεύτριά του.

«Χρειάζεται Και Λίγη Αναισθησία» του Μιχάλη Θέμελη

Είμαστε στο 1997, ο Ρίκι Μάρτιν είναι τεράστιο όνομα και ο «Έλληνας Ρίκι Μάρτιν» έχει όνομα: Μιχάλης Θέμελης. Το «Χρειάζεται Και Λίγη Αναισθησία» είναι το μοναδικό τραγούδι που έκανε επιτυχία και οι πολλές επαναλήψεις των Δυο Ξένων, όπου ο Θέμελης εμφανίζεται σε ένα επεισόδιο ως καλεσμένος της Μαρίνας Κουντουράτου, μας το θυμίζουν ακόμα και σήμερα.

«Ο άλλος μου εαυτός» των Exis

Ένα χρόνο πριν τα τιμημένα 90s μας αποχαιρετίσουν, το 1999 δηλαδή, οι Exis, ένα συγκρότημα που απέτυχε παταγωδώς, κατάφερε να κάνει την επιτυχία του με τον «άλλο μου εαυτό». Μετά διαλύθηκαν και το όνομα της μπάντας τους δεν ξανακούστηκε ποτέ…