Arctic Monkeys: 13 πράγματα που δεν ήξερες για την κορυφαία μπάντα
Βρείτε μας στο

Όταν πριν από δύο χρόνια ο Άλεξ Τέρνερ ερχόταν στο Terravibe με τον Πολυδεύκη του, τον Μάιλς Κέιν, δεν περίμενε ότι το ελληνικό κοινό θα του αρέσει τόσο. Τόσο ώστε να του δώσει ξανά τη χαρά να τον αποθεώσει. Αυτή τη φορά όχι για τους The Last Shadow Puppets, αλλά για τους Arctic Monkeys. Πολύ καλό συγκρότημα οι TLSP, αλλά οι Arctic είναι κάτι το διαφορετικό. Είναι μια από τις 3-4 κορυφαίες ροκ μπάντες που ανέδειξε η εποχή μας. Είναι οι δικοί μας Joy Division. Οι δικοί μας Muse.

Στις 6 Ιουλίου το Terravibe θα υποδεχτεί τους ποιητές από το Σέφιλντ. Τους αποκαλώ ποιητές όχι μόνο για τους υπέροχους τίτλους που δίνουν στα τραγούδια τους. Αλλά και για την τεράστια αναφορικότητα που έχουν στις συνθέσεις τους. Σε πάρα πολλά τραγούδια οι Arctic Monkeys συνομιλούν με άλλα συγκροτήματα. Με εκείνους που τους επηρέασαν ίσως.

Ο Τέρνερ φέρνει ξανά μαζί του τον Μάιλς Κέιν, που θα προηγηθεί των Monkeys. Μέχρι τότε, ξεσκόνισε τις γνώσεις σου για τη μπάντα.

Arctic Monkeys: 13 πράγματα που δεν ήξερες για την κορυφαία ροκ μπάντα

1. Ο πρώτος frontman του συγκροτήματος ήταν ο Γκλιν Τζόουνς και όχι ο Άλεξ Τέρνερ. Ήταν αρκετά διστακτικός στην αρχή. Αν ο Τζόουνς δεν είχε τα μυαλά του αλλού, ίσως ο Τέρνερ να μην είχε γίνει ποτέ ο frontman τους.

2. Ο δρόμος τους για την δόξα ανοίχτηκε από το MySpace. Ήταν το 2005 όταν άρχισαν να ανεβάζουν το υλικό τους σε διάφορες ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Το MySpace τους γιγάντωσε απίστευτα γρήγορα. Οι Arctic Monkeys ήταν η πρώτη μπάντα που δεν χρειάστηκε τα ΜΜΕ ή το πρόμο από δισκογραφικές για να γίνει γνωστή. Γι΄αυτό κιόλας στα πρώτα χρόνια δεν υπέγραφαν με καμία δισκογραφική.

3. Ο Τζέιμι Κουκ είχε μια περίεργη δουλειά πριν ξεκινήσει η ζωή του ως μέλος της μπάντας. Έβαζε πλακάκια σε σπίτια. Μάλιστα, όταν τέλειωσε η πρώτη περιοδεία των Monkeys επέστρεψε για λίγο στο επάγγελμα. Βλέπετε, είχε αφήσει στη μέση μια δουλειά που είχε αναλάβει. Επαγγελματίας μέχρι το φινάλε.

4. Το Fluorescent Adolescent το έγραψε ο Άλεξ Τέρνερ, αλλά εξ ημισείας. Μαζί του το έγραψε και η τότε κοπέλα του Γιοχάνα Μπένετ. Η οποία όταν χώρισαν πήγε και τα έφτιαξε με τον πιανίστα των Kings of Leon, τον Μάθιου Φολοουγουίλ.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»

5. Μπορεί εμείς να γουστάρουμε πολύ το I Bet You Look Good On The Dancefloor, αλλά ο Τέρνερ έχει άλλα να πει. «Είναι σκατά. Οι στίχοι είναι σκουπίδια. Θα μπορούσε να είναι ένα μεγάλο κομμάτι. Αλλά δεν θα ήθελα με τίποτα να μείνω γνωστός γι΄αυτό το σκατοκομμάτι.»

Arctic Monkeys: 13 πράγματα που δεν ήξερες για την κορυφαία ροκ μπάντα

6. Σε αυτό το τραγούδι τους έχουν μια αναφορά στη λέξη Rio. Είναι αναφορά στο ομότιτλο τραγούδι των Duran Duran.

7. Το άλμπουμ τους «Whatever people say i am that’s what i’m not» πήρε τον τίτλο του από την ταινία και το βιβλίο του Άλμπερτ Φίνι, το  Saturday Night And Sunday Morning. Κάπου μέσα στο βιβλίο αναγράφεται η συγκεκριμένη φράση.

8. Το συγκεκριμένο άλμπουμ τους κατέχει το ρεκόρ για τις περισσότερες πωλήσεις στην πρώτη του βδομάδα στη Βρετανία μέχρι να το ξεπεράσουν η Leona Lewis και η Σούζαν Μπόιλ. 363.735 δίσκοι πωλήθηκαν, ενώ την πρώτη μέρα ο αριθμός έπιασε τις 113.000. Οι Oasis έμειναν δεύτεροι τότε.

9. Το Brianstorm γράφτηκε μετά από την εισβολή ενός φανατικού των Arctic Monkeys στο καμαρίνι τους, μετά από συναυλία στην Οζάκα. Ο Τζέιμι Κουκ περιέγραψε το στυλ και το βλέμμα του σαν έναν μάγο που θέλει να μπει στο μυαλό σου. Το 2017 το Brianstorm έγινε ανάδοχος ονόματος για έναν τυφώνα που προσέγγιζε τις βρετανικές ακτές.

10. Μέσα στο 505 ακούγεται η μελωδία από ένα όργανο που χρησιμοποίησε ο Ένιο Μορικόνε στη μελωδία του για το Ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος.

Arctic Monkeys: 13 πράγματα που δεν ήξερες για την κορυφαία ροκ μπάντα

11. Το Potion Approaching είναι μια ελεγεία των Monkeys στον έρωτα που έχει ο Τέρνερ με το Mini Cooper του. Ο Τέρνερ μάλιστα το έχει ονομάσει Floyd. Μην αναρωτηθείς από που.

12. Σε περίπτωση που θες να μπεις στο καμαρίνι τους και να σε κρατήσουν και να σου πιάσουν την κουβέντα, φόρα ένα μπλουζάκι με στάμπα το The Wire. Είναι η αγαπημένη τους σειρά. Όταν την έβλεπαν, ο Τέρνερ τους «απάτησε» και είδε μερικά επεισόδια μόνος του.

13. Αν ποτέ βρεθείς στο ίδιο μπαρ με τον Τέρνερ, να ζητήσεις από τον dj να παίξει το Rubber Souls των Beatles. Έτσι θα κερδίσεις την προσοχή του. Μετά θα τον κεράσεις ουίσκι. Rye ουίσκι. Το Bulleit.

* Οι Arctic Monkeys έρχονται στις 6 Ιουλίου στη Μαλάκασα, στην εναρκτήρια ημέρα του φεστιβάλ που θα ολοκληρωθεί στις 20 Ιουλίου. Μαζί τους θα εμφανιστούν οι alt-J, ο Μάιλς Κέιν, οι Get Well Soon και οι Coretheband.

Arctic Monkeys: 13 πράγματα που δεν ήξερες για την κορυφαία ροκ μπάντα

Για περισσότερες πληροφορίες μπείτε στη σελίδα του Rockwave.

Για αγορά εισιτηρίων μπες στο Tickethouse.gr.