Ο κύβος ερρίφθη. Το ΝΒΑ θα υποδεχθεί πολύ σύντομα μία νέα ομάδα που θα έχει έδρα το Λας Βέγκας.
Και σύμφωνα με το ESPN το ΝΒΑ θα επιλέγει τις προσεχείς εβδομάδες, ποιο από τα τρία επενδυτικά σχήματα που έχουν καταθέσει προτάσεις θα ηγηθεί του νέου αυτού οργανισμού που αποτιμάται στα 12 με 13 δις (!) δολάρια!
Ανάμεσα στους επιχειρηματίες που έχουν καταθέσει προτάσεις και ένα όνομα που μυρίζει έντονα… Ελλάδα. Αυτό του Στιβ Αποστολόπουλου, ο οποίος μαζί με τον Μαρκ Λάσρι αποτελούν μία από τις τρεις υποψηφιότητες που έχουν καταθέσει τις προτάσεις τους.
Εδώ θα πρέπει να πούμε ότι ο Ελληνο-Καναδός κροίσος δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρεί να πάρει ομάδα του ΝΒΑ, πριν από μερικά χρόνια διαπραγματεύτηκε με τον ασύγκριτο Μάικλ Τζόρνταν να αποκτήσει το πλειοψηφικό πακέτο μετοχών των Σάρλοτ Χόρνετς, ενώ το όνομα του είχε ακουστεί και για ομάδα του NFL (Ουάσινγκτον Κομάντερς)
Άρα, η πρόθεση του να ασχοληθεί ενεργά με το μπάσκετ είναι μάλλον ειλημμένη, απλώς μένει να δούμε πότε θα καταφέρει να κάνει την επιθυμία του, πράξη.

Αυτοκρατορία
Ο 49χρονος επιχειρηματίας είναι γιος του Ανδρέα Αποστολόπουλου, ο οποίος στα τέλη της δεκαετίας του ’60 μετακόμισε από την Καλαμάτα, στο Τορόντο και κατάφερε από το μηδέν να χτίσει μία… αυτοκρατορία.
Ασχολήθηκε με το real estate και μετά από μία σειρά πετυχημένων αγορών (όπως το στάδιο Pontic Silverdome στο Μίσιγκαν, έδρα των Ντιτρόιτ Πίστονς και των Ντιτρόιτ Λάιονς) κατάφερε να χτίσει έναν επιχειρηματικό κολοσσό.
Μετά τον θάνατο του το 2021, τις επιχειρήσεις ανέλαβαν οι τρεις γιοι του (Στιβ, Πίτερ, Τζιμ) που επεκτάθηκαν μέσω εταιριών επενδυτικών κεφαλαίων (Six Ventures) και σε άλλους τομείς, όπως τον κλάδο της τεχνολογίας.
Η οικογενειακή εταιρία real estate παραμένει η μεγαλύτερη σε όλο τον Καναδά, ενώ αναφέρεται ότι οι οικογένεια διαθέτει ξενοδοχεία, εστιατόρια και ακόμα και έναν πολυχώρο με καζίνο στο Οντάριο.
Η σχέση του με την Ελλάδα
Ο Στιβ Αποστολόπουλος είναι απόφοιτος του Χάρβαρντ και διατηρεί σχέσεις με την χώρα μας. Το 2010 ήταν ο οργανωτής της φιλικής αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με την Μίλαν που διεξήχθη στο Silverdome του Ντιτρόιτ, ενώ μετά από συνάντηση που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στον Καναδά πριν από δύο περίπου χρόνου, το όνομα του είχε ακουστεί για μεγάλη επένδυση σε data centers στη χώρα μας.

Το μότο του παραμένει το ίδιο: “Στις επιχειρήσεις, θα ηττηθείς 1.000 φορές. Κάθε φορά που ηττάσαι, αυτό σε κάνει δυνατότερο. Μείνε στο παιχνίδι, συνέχισε να ρολάρεις, μην εγκαταλείπεις και μην κάνεις κακές συμφωνίες”.
Και κάπως έτσι, ακόμα κι αν δεν καταφέρει να πάρει την νέα ομάδα που θα έχει ως έδρα το Λας Βέγκας, μοιάζει μαθηματικά βέβαιο πως η ώρα που θα επεκταθεί επιχειρηματικά στο χώρο το επαγγελματικού αθλητισμού στις ΗΠΑ, δεν είναι μακριά…
