Περλ Χάρμπορ: Πώς Ρούζβελτ και ΗΠΑ «έστησαν» την επίθεση των Ιαπώνων στις 7/12 του '41!
NEWS

Περλ Χάρμπορ: Πώς Ρούζβελτ και ΗΠΑ «έστησαν» την επίθεση των Ιαπώνων στις 7/12 του ’41!

Οι βεβαιότητες της Ιστορίας πολλές φορές αμφισβητούνται και επίσης πολλές φορές ανατρέπονται από στοιχεία που αποκαλύπτονται χρόνια μετά τα γεγονότα. Η επίθεση των Ιαπώνων στο Περλ Χάρμπορ ήταν ξαφνική και απροσδόκητη, ή αναμενόμενη και προκληθείσα από τους Αμερικανούς;

Σαν σήμερα πριν από 78 χρόνια, η Αυτοκρατορική Ιαπωνία επιτέθηκε στον αμερικανικό στόλο που ελλιμενιζόταν στο Περλ Χάρμπορ του νησιού Οάχου του συμπλέγματος της Χαβάης, προκαλώντας την είσοδο των ΗΠΑ στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Φράνκλιν Ρούζβελτ, δήλωσε μια μέρα μετά ότι: «Η επίθεση θα μείνει στην Ιστορία ως ημέρα στιγματισμένη για πάντα».

Μια μέρα στιγματισμένη, πράγματι, αλλά όχι λόγω της φερόμενης ως απρόκλητης και απρόσμενης επίθεσης στο Περλ Χάρμπορ. Εξήντα χρόνια μετά το 1941 ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πληροφορίες που αποδεικνύουν ότι όχι μόνο η επικείμενη επίθεση στο λιμάνι της Χαβάης ήταν γνωστή εβδομάδες πριν, αλλά και από καιρό επιθυμητή, και μάλιστα επιδιωκόμενη! Η οικογένεια του Ρούσβελτ ήταν τραπεζίτες στη Νέα Υόρκη από τον 18ο αιώνα.

Περισσότερα στο ethnos.gr