Γιουροβίζιον-Μπουντεσλίγκα σημειώσατε.. διπλό!
Βρείτε μας στο
NEWS

Γιουροβίζιον-Μπουντεσλίγκα σημειώσατε.. διπλό!

Σάββατο 16 Μαΐου.. ο τελικός της φετινής Γιουροβίζιον ακυρώθηκε και η επανέναρξη της Μπουντεσλίγκα είναι γεγονός!
Menshouse Team

Γράφει η Ευτυχία Γιαπουτζή

Κατανοώντας τη δυσαρέσκεια των Γιούροφανς έχουμε 5 ιδιαίτερα γεγονότα και στατιστικά για τον μουσικό διαγωνισμό που όλοι λατρεύουμε να σχολιάζουμε!

Μάιος.. ο μήνας της Γιουροβίζιον! Εκείνη η στιγμή στο χρόνο όπου μια εβδομάδα είναι αφιερωμένη σ’ ένα φαντασμαγορικό μουσικό σόου. Ο κορωνοϊός στάθηκε ωστόσο εμπόδιο για την διοργάνωση και έτσι οι Γιούροφανς, ή ο απλός κόσμος που μαζεύεται σπίτι, παραγγέλνει πίτσες και αφήνει ελεύθερο τον εαυτό του να κριτικάρει χώρες και εμφανίσεις, φόρεσε μαύρη πλερέζα!

Για να μην μείνει κανείς παραπονεμένος και καταλαβαίνοντας το σοκ της πλειονότητας των γυναικών με την επιστροφή της Μπουντεσλίγκα άρα και την επιστροφή των ανδρών στον καναπέ με μπίρα και λουκάνικα (εντάξει το επιβάλει και το συγκεκριμένο πρωτάθλημα) σας έχουμε μερικά ιδιαίτερα facts του διαγωνισμού!

1. Το 1969 η Γιουροβίζιον πραγματοποιήθηκε στην Ισπανία και ήταν ο 14ος χρόνος διεξαγωγής της! Το παράξενο εκείνη τη χρονιά ήταν πως δεν είχαμε ούτε έναν, ούτε δύο, ούτε τρείς.. αλλά τέσσερις νικητές (οπότε τι πειράζει που στο φετινό GNTM είχαμε δύο νικήτριες; Φανταστείτε να ήταν τέσσερις.)!Η Ισπανία, η Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία ισοψήφησαν στην πρώτη θέση συγκεντρώνοντας 18 βαθμούς από την κριτική επιτροπή!

Η νίκη της Γαλλίας ήταν η τέταρτη της, καθιστώντας την έτσι την πρώτη χώρα που κέρδισε το διαγωνισμό τέσσερις φορές. Η νίκη της Ολλανδίας ήταν η τρίτη της, ενώ η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο κέρδισαν το καθένα για δεύτερη φορά. Ακόμη ήταν η πρώτη φορά που οποιαδήποτε χώρα (η Ισπανία, σε αυτήν την περίπτωση) είχε μια επιτυχημένη συμμετοχή στην διοργάνωση δύο χρόνια στη σειρά. Μάλιστα αυτή είναι μέχρι στιγμής η μόνη περίπτωση που η Ισπανία φιλοξένησε το διαγωνισμό, καθώς και η τελευταία της νίκη μέχρι σήμερα.

2. Το 1970, μετά τους τέσσερις νικητές έπρεπε να αποφασιστεί σε ποια χώρα θα γίνει η διεξαγωγή του διαγωνισμού. Αφού απορρίφθηκαν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ισπανία που είχαν φιλοξενήσει την Γιουροβίζιον το 1968 και 1969 αντίστοιχα οι επιλογές ήταν η Ολλανδία και η Γαλλία. Με το γύρισμα του νομίσματος η τύχη χαμογέλασε στην Ολλανδία!

Βάζει τα γυαλιά στην Αθήνα: Το νησί με το καλύτερο φαγητό στην Ελλάδα που αποθεώνεται διεθνώς (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δεν χωρούσε ο κόσμος στο δρόμο: Τα 2 νησιά που «τίγκαραν» το Πάσχα

3. Η χειρότερη θέση που έχει λάβει η χώρας μας είναι η 21η τον προηγούμενο χρόνο με την Κατερίνα Ντούσκα να τραγουδάει το «BetterLove» και να μαζεύει 74 βαθμούς. Αμέσως επόμενη χειρότερη θέση ήταν η 20η και μάλιστα με δυο συμμετοχές! Πρώτη ήταν το 1998 με το συγκρότημα «Θάλασσα» να ερμηνεύει το τραγούδι «Μια μικρή ευαισθησία» και να συγκεντρώνει μόλις 12 βαθμούς.. μαντέψτε από ποιους! Η δεύτερη συμμετοχή ήταν το 2014 με 35 βαθμούς όταν οι Freaky Fortune & Riskykidd συμμετείχαν με το «Rise Up».

4. Η αγαπημένη θέση της Ελλάδας μας φαίνεται πως είναι η 8η αλλά και η 17η.. ή τους ύψους ή του βάθους! Πιο συγκεκριμένα έχουμε κατακτήσει αυτές τις θέσεις από τέσσερις φορές. Στην 8η θέση έχουμε την Τάνια Τσανακλίδου (1978- Τσάρλι Τσάπλιν), την Ελπίδα (1979-Σωκράτη), Γιάννης Δημητράς (1981- Φεγγάρι Καλοκαιρινό) και τον Γιώργο Αλκαίο (2010- ΩΠΑ). Αντίστοιχα για την 17η θέση έχουμε την Αφροδίτη Φρυδά (1988- Κλόουν), Μιχάλης Ρακιντζής (2002- S.A.G.A.P.O.), την Μαντώ (2003- Neverletyougo) και την Ελευθερία Ελευθερίου (2012- Aphrodisiac). Κάπου εδώ πρέπει να επισημάνουμε ότι ο μουσικός αυτός θεσμός δεν ξέρει να εκτιμάει και ο Ρακιντζής (saythemagicword) άξιζε σίγουρα κάτι καλύτερο από την 17η θέση.. αλλά που να ξέρουν από τέχνη!

5. Tέλος φαίνεται πως μας αρέσει ο, από την αρχαιότητα, ιερός αριθμός 3! Γιατί; Λοιπόν έχουμε βγει 3 φορές στην 3η, 7η , 9η , 13η , 14η και 19ηθέση!

Ο τελικός της Γιουροβίζιον 2020 θα ήταν σήμερα, 16 Μαΐου, και θα συνέπιπτε με την επανέναρξη της Bundesliga! Πολύ κακό αν θέλετε τη γνώμη μου.. Ωστόσο με την ακύρωση του το μήνυμα ελήφθη και νικήτρια της διαμάχης στέφθηκε η Μπουντεσλίγκα. Έτσι οι εμφύλιες οικογενειακές διαμάχες και η μονομαχία για το τηλεκοντρόλ ξεπεράστηκαν πριν καν αρχίσουν. Οι ποδοσφαιρόφιλοι μπορεί να νιώσετε ανακουφισμένοι και να απολαύσετε τον αγώνα δίχως καμιά απολύτως μουρμούρα! Όσο για τους φανατικούς του μουσικού διαγωνισμού σκεφτείτε να δώσετε μια ευκαιρία στο Ντόρτμουντ-Σάλκε..!