Δίκη Χρυσής Αυγής: Ποιες θα είναι οι ποινές για τους χρυσαυγίτες και πότε ανακοινώνονται
Βρείτε μας στο

Μετά την ιστορική στιγμή της απόφασης του δικαστηρίου και της καταδίκης της Χρυσής Αυγής ένα είναι το ερώτημα που βρίσκεται στα χείλη όλων: Ποιες θα είναι οι ποινές των πρωτοπαλίκαρων του μορφώματος και πότε θα ανακοινωθούν.

Πρόθεση της προέδρου του δικαστηρίου είναι να επισπευσθεί η διαδικασία και να συνεδριάζει το δικαστήριο ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Η ανακοίνωση των ποινών λοιπόν αναμένεται μέσα την επόμενη εβδομάδα, με πιο πιθανή ημερομηνία την Τρίτη 13/10.

Όσο για τις ποινές που θα επιβληθούν στον Μιχαλολιάκο και την παρέα του, αυτές θα εξαρτηθούν από το αν θα τους αναγνωριστούν ελαφρυντικά ή όχι. Οι συνήγοροι των κατηγορούμενων καταδικασθέντων αιτούνται την αναγνώριση ελαφρυντικών.

Για παράδειγμα ο συνήγορος του δολοφόνου Ρουπακιά ζήτησε να του αναγνωρισθούν τα ελαφρυντικά του σύννομου βίου μέχρι και την τέλεση της πράξης (ακούστηκε το τραγελαφικό «Ήταν απολιτίκ μέχρι την δολοφονία του Παύλου Φύσσα») και της ειλικρινούς μεταμέλειας.

Στη συνέχεια η εισαγγελέας της έδρας (θυμίζουμε ότι είχε προτείνει την απαλλαγή του Ν. Μιχαλολιάκου, αρχηγού της οργάνωσης, καθώς και όλων των άλλων κατηγορουμένων πλην του Γ. Ρουπακιά, φυσικού αυτουργού της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα. Και τούτο με το σκεπτικό ότι τα περιστατικά στα οποία στηρίχθηκε η κατηγορία δεν ήταν απόρροια κεντρικού σχεδιασμού, αλλά «μεμονωμένα») θα προτείνει τις ποινές. Στη συνέχεια τον τελικό λόγο θα έχει το δικαστήριο που θα ανακοινώσει τις ποινές.

Το προβλεπόμενο πλαίσιο ποινής έχει ως εξής:

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»
  • Ποινή ένταξης: 5 έως 10 χρόνια κάθειρξη (με ελαφρυντικό 1-5)
  • Ποινή για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης: 5-15 χρόνια κάθειρξη (με ελαφρυντικό): 2-8