Κορονοϊός: Πήρε εξιτήριο ο Τραμπ - Χωρίς μάσκα και με δυσκολία στην αναπνοή στον Λευκό Οίκο
Βρείτε μας στο

Η ιστορία με τον Ντόναλντ Τραμπ και την αντιμετώπισή του απέναντι στην πανδημία θα μπορούσε να είναι κωμική, αν δεν ήταν τραγική- δεδομένου, ειδικά, του γεγονότος πως ο τύπος αυτός είναι πλανητάρχης.

Μετά από ένα εξάμηνο ατέρμονης επίδειξης χαζομάρας με άρνηση της ύπαρξης του ιού, «μετονομασίας» του σε «κινέζικο ιό», με… χλωρίνες, με εμφανίσεις κατά τις οποίες αρνείτο πεισματικά να φορέσει την μάσκα του και με χιλιάδες άλλες «ομορφιές», ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ κόλλησε, εν τέλει, και ο ίδιος Covid.

Μάλιστα, κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή του σε νοσοκομείο, στο οποίο διέμεινε για 4 ημέρες προτού πάρει εξιτήριο κατόπιν δικής του επιθυμίας. Κατά την παραμονή του στο στρατιωτικό νοσοκομείο ο Τραμπ έλαβε μια πειραματική θεραπεία για την Covid-19, με πολυκλωνικά αντισώματα.

Σε μήνυμά του μέσω του αγαπημένου του twitter ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων εμφανίστηκε βαμμένος σε βαθμό- ακόμα και για τα δικά του υψηλότατα στάνταρ στο μακιγιάζ…- κακουργήματος, σε μια προσπάθεια να μη φαίνεται η εξάντλησή του.

Αυτό, ωστόσο, όπως και η εμφανής δυσκολία στον τρόπο ομιλίας του είναι το λιγότερο. Γι’ ακόμα μία φορά αυτό που είναι επικίνδυνο είναι τα όσα είπε: παρακίνησε, λίγο-πολύ, τον κόσμο να δοκιμάσει τη δική του πειραματική θεραπεία (ναι, την πειραματική) λέγοντας πως θα κάνει τους νοσούντες καλά στο… πιτς-φυτίλι.

Ένα πειραματικό φάρμακο, λοιπόν, είναι η «απάντηση» του Τραμπ σε μια χειμαζόμενη από τον ιό χώρα όπως η Αμερική. Λες και όλοι οι πολίτες των ΗΠΑ μπορούν να έχουν πίσω τους ένα επιτελείο γιατρών που θα τους παρακολουθεί 24 ώρες το 24ωρο όπως τον ίδιο.

Θλίψη…

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του