Ούτε οι χρυσαυγίτες δεν θα τα έλεγαν αυτά: Η εισαγγελική πρόταση που «ξέπλυνε» τους ναζί
Βρείτε μας στο
NEWS

Την Δευτέρα οι τελικές αποφάσεις για τις ποινές των χρυσαυγιτών

Άπαντες περιμένουν το ποια θα είναι τα ελαφρυντικά...
Menshouse Team

Ξεκίνησε και επίσημα η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων αναφορικά με την αναγνώριση ελαφρυντικών ή όχι στους κατηγορούμενους για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Οι δικαστές αποσύρθηκαν σε διάσκεψη και θα επιστρέψουν την Δευτέρα στις 10:00, με την απόφαση τους για τα ελαφρυντικά. Αξίζει να υπενθυμιστεί πως νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας Αδαμαντία Οικονόμου είχε διευκρινίσει πως η ίδια παραμένει «πιστή» στην πρόταση της για απαλλαγή των κατηγορουμένων στην οποία προέβη «κατά συνείδηση με γνώμονα τους κανόνες δικαίου».

Συγκεκριμένα, στην εισήγησή της ζήτησε να αναγνωριστεί η ελαφρυντική περίσταση του άρθρου 187 παρ 6, σε όλους τους κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δεν κατηγορούνται για άλλο κακούργημα, ωστόσο η πρόταση της δεν αφορά τους επτά πρώην βουλευτές που καταδικάστηκαν για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, δηλαδή τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Χρήστο Παπά, Ηλία Παναγιώταρο, Γιώργο Γερμενή και Αρτέμη Ματθαιόπουλο.