Νέα τουρκική πρόκληση: «Να αλλάξει όνομα το Αιγαίο, Κρητικοί και Ρόδιοι δεν είναι Έλληνες»
Βρείτε μας στο

Την ώρα που οι σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας βαδίζουν ξανά σε τεντωμένο σκοινί μετά τη νέα NAVTEX που φέρνει τουρκικά πλοία 6,5 μίλια ανοιχτά του Καστελόριζου, έρχεται η προκλητική θέση του Τσιχάτη Γαϊτζί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Γνωστός ως ο μεγάλος θεωρητικός του δόγματος της «Γαλάζιας Πατρίδας», ο Γαϊτζί δεν είναι κάποιος τυχαίος ή μια περιθωριακή φωνή στην Άγκυρα. Άλλωστε υπήρξε υπαρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού και σήμερα ως ναύαρχος εν αποστρατεία συνεχίζει να ασκεί πολιτική και να πυροδοτεί αντιδράσεις με τις ακραίες θέσεις του τις οποίες έμπρακτα ασπάζεται και ο ίδιος ο Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τελευταία συνέντευξή του, οι Τούρκοι θα πρέπει να μετονομάσουν το Αιγαίο και να μην χρησιμοποιούν την ελληνική ονομασία του αφού τους ανήκει, ενώ προκάλεσε ακόμη περισσότερο υποστηρίζοντας ότι οι κάτοικοι της Κρήτης και της Ρόδου δεν είναι καν Έλληνες!

«Το Αιγαίο είναι ελληνική ονομασία. η ονομασία ενός χώρου μεταφέρει το πνεύμα του παρελθόντος και το μεταφέρει προς το μέλλον. Μεταφέρει το πνεύμα των γενιών πριν από μας. Τα ονόματα των χώρων δείχνουν την κυριότητα του έθνους. Τα ονόματα άλλαξαν μετά από τις κατακτήσεις. Αν αυτό έχει ελληνική ονομασία τότε φαίνεται σαν εκείνοι να είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες του» υποστήριξε ο Γαϊτζί, υπογραμμίζοντας και την αστεία θέση του περί μη ελληνικότητας των κατοίκων της Κρήτης και της Ρόδου.