Ραγδαίες εξελίξεις στην δίκη της Χρυσής Αυγής: Κώλυμα δήλωσε η νέα πρόεδρος
Βρείτε μας στο

Νέα χρονοτριβή στην επιβολή ποινών στους καταδικασθέντες για την Χρυσή Αυγή μετά την αίτηση εξαίρεσης που υπέβαλε ο συνήγορος του ευρωβουλευτή Γιάννη Λαγού.

Όπως ορίζει ο νόμος, η εξέταση του αιτήματος έπρεπε να γίνει με διαφορετική από την μέχρι σήμερα σύνθεση, αφού το μέλος της Χρυσής Αυγής ζήτησε την εξαίρεση όλων των δικαστών, εκτός της εισαγγελέως Αδαμαντίας Οικονόμου, ένα γεγονός που από νομικούς κύκλους ερμηνεύθηκε ως ύστατη απόπειρα του Λαγού να καθυστερήσει το… μοιραίο, το να αναγγελθεί δηλαδή η ποινή και να οδηγηθεί στην φυλακή μαζί με τους «συντρόφους» του.

Ωστόσο το δικαστήριο ως όφειλε άλλαξε σύνθεση, αλλά δημιουργήθηκε νέο πρόβλημα αφού η νέα πρόεδρος, Μαρία Βετούλα- Σιμιτζή,  δήλωσε κώλυμα επικαλούμενη το γεγονός ότι  όπως είπε είχε οριστεί δεύτερη επίκουρη ειδική ανακρίτρια στη κύρια ανάκριση.

Πλέον θα πρέπει να αλλάξει και πάλι η σύνθεση προκειμένου να εξετάσει τη εγκυρότητα του κωλύματος, πράγμα που σημαίνει νέες καθυστερήσεις και κωλυσιεργίες μέχρι να συμβεί αυτό που αποφάσισε το δικαστήριο ικανοποιώντας και το λαϊκό αίσθημα. Να μπουν δηλαδή, οι νεοναζί στην φυλακή.