Πύρρος Δήμας προς Έλενα Ακρίτα: «Εκ παραδρομής το λάθος, είμαι Έλληνας γεννημένος στην Αλβανία»
Βρείτε μας στο

Με ευγένεια και κόσμιο τρόπο απάντησε ο Πύρρος Δήμας στην Έλενα Ακρίτα, με αφορμή μια διατύπωση της τελευταίας σε άρθρο της που δημοσιεύθηκε στα ΝΕΑ σχετικά με την δίκη της Χρυσής Αυγής και την καταδίκη τω στελεχών της.

Κ κ. Ακρίτα αναφέρθηκε στο κείμενό της σε όσους αντιστάθηκαν στη δράση των νεοναζί και ανάμεσα σε άλλα ξεχώρισε τον Ολυμπιονίκη κάνοντας αναφορά στην στάση του μέσα στην Βουλή το 2014, μιλώντας για αυτόν με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια.

Όμως η διατύπωση ότι πρόκειται για «αλβανικής καταγωγής» σχολιάστηκε από πολλούς, ιδιαίτερα Βορειοηπειρώτες, με αποτέλεσμα σήμερα ο Πύρρος Δήμας να απαντήσει σε ανάλογο ύφος. Αφού ευχαρίστησε λοιπόν την Έλενα Ακρίτα για τα καλά της λόγια, επισήμανε την συγκεκριμένη αναφορά αποδίδοντάς της σε εκ παραδρομής λάθος.

Το ακριβές απόσπασμα του άρθρου αναφέρει χαρακτηριστικά: «Τιμητική μνεία στον Πύρρο Δήμα. Το 2014, όταν ο βουλευτής Νίκος Μίχος σηκώνεται να πλακώσει τον Πέτρο Τατσόπουλο, ο Δήμας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ τότε, ορμάει και του κόβει τον δρόμο, λέγοντάς του να μην τολμήσει να προχωρήσει ούτε βήμα. Ο Μίχος λουφάζει κι ο Κασιδιάρης τον τραβάει κακήν κακώς πίσω στα έδρανα. Ο αλβανικής καταγωγής πρωταθλητής μας -ναι, έχει σημασία- με τη στάση του δίνει ένα μάθημα δημοκρατίας σε όλο το Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Ενώ η απάντηση του Πύρρου Δήμα έτσι όπως δημοσιεύει η himara.gr, μετά από επικοινωνία που είχε με μαζί του, είναι η παρακάτω: «Γεια σας κυρία Ακρίτα. Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την αναφορά σας στο πρόσωπό μου στο άρθρο σας στα ‘Νέα’. Επιτρέψτε μου μόνο μία διόρθωση. Δεν είμαι αλβανικής καταγωγής. Είμαι Έλληνας που γεννήθηκε στην Αλβανία, παιδί της μειονότητας. Ασφαλώς θα έγινε εκ παραδρομής, απλώς ήθελα να το επισημάνω. Να είστε καλά και σας ευχαριστώ πολύ»!