Σύλληψη ή παράδοση; Η ΕΛ.ΑΣ. ψηφίζει δαγκωτό το πρώτο στην περίπτωση του Χρήστου Παππά

Ο αγώνας δρόμου για τη σύλληψη του Χρήστου Παππά προτού την... παράδοση του
Και η Interpol στο κυνήγι του Παππά!
27 Οκτωβρίου 2020 | 14:50

Δεν είναι μόνο η αποκατάσταση της έννομης τάξης, αλλά κυρίως λόγοι γοήτρου αυτοί για τους οποίους η ΕΛ.ΑΣ. έχει επιδοθεί σε «αγώνα δρόμου» για τον εντοπισμό του φυγά Χρήστου Παππά.

Η εξαφάνισή του πλήγωσε σε σημαντικό βαθμό το κύρος της Αστυνομίας, που κάνει εντατικές προσπάθειες για τη σύλληψη που θα τον οδηγήσει στη φυλακή.

Μέχρι στιγμής οι έρευνες στα πιθανά σημεία όπου μπορεί να κρύβεται, αλλά και στους ανθρώπους που θα μπορούσαν να τον υποθάλπουν δεν έχουν αποδώσει. Ομοίως και οι έρευνες με τα τεχνικά μέσα. Ο Παππάς είναι ιδιαίτερα προσεκτικός και εδώ και περίπου 20 ημέρες δεν έχει χρησιμοποιήσει κανένα από τα τρία κινητά τηλέφωνα που είχε στην κατοχή του μέχρι και την 1η Οκτωβρίου 2020. Και οι τρεις συσκευές είναι απενεργοποιημένες.

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι σύμφωνα με τις επικρατέστερες εκτιμήσεις, ο «υπαρχηγός» της Χρυσής Αυγής δεν έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Το βασικό ερώτημα είναι εάν σκοπεύει να παραδοθεί, ή εάν θα επιχειρήσει να κρυφτεί επί μακρόν, με στόχο να εμφανιστεί όταν θα ξεκινήσει η δίκη σε δεύτερο βαθμό. Βάσει των ίδιων εκτιμήσεων πάντως, το δεύτερο σενάριο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο. Συνεπάγεται μακρόχρονη παραμονή στην παρανομία και απαιτεί οικονομικούς πόρους, αντοχές, υποστηρικτικό δίκτυο και εμπειρία ανάλογων καταστάσεων.

Έμπειροι αστυνομικοί εκτιμούν ότι ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης αργά ή γρήγορα θα παραδοθεί. Στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ωστόσο, επιδιώκουν να τον… προλάβουν. Δηλαδή, οι αστυνομικοί να του περάσουν χειροπέδες, προτού εκείνος αποφασίσει να εμφανιστεί στις Αρχές, πετυχαίνοντας να περάσει το μήνυμα ότι θα παρέμενε, όσο καιρό ήθελε, ασύλληπτος…

Menshouse.gr © 2024 - All Rights Reserved