Νέο έγκλημα από αστυνομικούς στις ΗΠΑ: Το σοκαριστικό βίντεο δολοφονίας του 27χρονου Αφροαμερικανού

Το νέο κρούσμα αστυνομικής βίας και ρατσισμού προκάλεσε νέα εξέγερση στη Φιλαδέλφεια
Νέο έγκλημα από αστυνομικούς στις ΗΠΑ: Το σοκαριστικό βίντεο δολοφονίας του 27χρονου Αφροαμερικανού
27 Οκτωβρίου 2020 | 15:15

Ένας 27χρονος Αφροαμερικανός αποτελεί το νέο θύμα αστυνομικής αυθαιρεσίας, απρόκλητης βίας και ωμού ρατσισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες, πέφτοντας νεκρός από πυρά αστυνομικών στη Φιλαδέλφεια.

Ο  Walter Wallace δέχτηκε τουλάχιστον 10 σφαίρες από τους δύο αστυνομικούς, με τους οποίους είχε νωρίτερα διαπληκτιστεί. Το θύμα κρατούσε μαχαίρι, χωρίς όμως να επιτεθεί στους αστυνομικούς που του ζητούσαν να το πετάξει.

Όπως διακρίνεται στο σκληρό βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι αστυνομικοί πυροβολούν το θύμα τουλάχιστον 10 φορές, χωρίς ωστόσο να βρίσκονται σε κίνδυνο, καθώς τη στιγμή των πυροβολισμών υπήρχε απόσταση μεταξύ τους. Ως είθισται, η επιλογή του πυροβολισμού στα πόδια, που θα μπορούσε να μη στοιχίσει τη ζωή του θύματος, δεν ήταν για μία ακόμα φορά στο ρεπερτόριο των πιστολέρο αστυνομικών.


Μετά το νέο εγκληματικό συμβάν και την προσθήκη ενός ακόμη θύματος στη μακρά λίστα των Αφροαμερικανών που δολοφονούνται από αστυνομικούς στις ΗΠΑ, η οργή ξεχείλισε και πάλι, πλημμυρίζοντας τους δρόμους της Φιλαδέλφεια, σε μία βραδιά νέων εξεγέρσεων. Τα χθεσινά επεισόδια σημειώθηκαν έπειτα από μήνες διαδηλώσεων κατά του ρατσισμού και της αστυνομικής βίας, οι οποίες ξεκίνησαν στα τέλη Μαΐου με το θάνατο από ασφυξία του 46χρονου Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ στη Μινεάπολη.

Ο δήμαρχος της Φιλαδέλφεια, Τζιμ Κένι και η επιθεωρήτρια της αστυνομίας, Ντανιέλ Άουτλο ανακοίνωσαν πως το περιστατικό ερευνάται, την ώρα που η αρμόδια υπηρεσία της αστυνομίας «θα διεξάγει ενδελεχή έρευνα», όπως υπογράμμισε ο πρώτος. Η Άουτλο επεσήμανε ότι ακούει «την οργή της κοινότητας», ωστόσο απ’ ότι φαίνεται αυτή η εκπεφρασμένη «αίσθηση ακοής» έχει καταντήσει κλισέ, χωρίς να επιφέρει καμία πρόοδο σε αυτή την απάνθρωπη κατάσταση.

Menshouse.gr © 2024 - All Rights Reserved