«Γελάνε οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου»: Πυρ και μανία οι αστυνομικοί με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο
Βρείτε μας στο
NEWS

«Γελάνε οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου»: Πυρ και μανία οι αστυνομικοί με τα μέτρα για το Πολυτεχνείο

«Οι αστυνομικοί είμαστε υγειονομικές βόμβες», δηλώνει εκπρόσωπος των Ειδικών Φρουρών
Menshouse Team

Σε φρούριο έχει μετατραπεί από τις πρώτες πρωινές ώρες το κέντρο της Αθήνας, με περισσότερους από 5.000 αστυνομικούς στους δρόμους.

Το «στοίχημα» του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι να αποτραπούν πορείες και συγκεντρώσεις για την επέτειο του Πολυτεχνείου και να τηρηθεί η έννομη τάξη με την αποφυγή πρόκλησης επεισοδίων.

Η αμερικάνικη πρεσβεία θα είναι αποκλεισμένη, ενώ στόχος της ΕΛ.ΑΣ. είναι να μη φτάσει καμία πορεία μέχρι εκεί. Για τον λόγο αυτό έχει εκπονηθεί σχέδιο για το στήσιμο φραγμών, ενώ στον αττικό ουρανό θα πετά το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. και τα drones που θα δίνουν «live» εικόνα στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ.

Τα έκτακτα μέτρα ωστόσο δεν φαίνεται να βρίσκουν σύμφωνους τους ίδιους τους αστυνομικούς. Τα θεωρούν τουλάχιστον υπερβολικά. Το επίπεδο ετοιμότητας παραπέμπει σε μέρες που δεν είναι σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης συναθροίσεων και όπως λένε χαρακτηριστικά, χιλιάδες αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί για να… φυλάνε πεζοδρόμια και να συνωστίζονται τελικά οι ίδιοι, προκειμένου να μην συνωστιστούν οι διαδηλωτές.

Απολύτως ενδεικτικές είναι οι δηλώσεις του Στράτου Μαυροειδάκου, Γ.Γ. των Ειδικών Φρουρών: «6.000 αστυνομικοί έχουν φύγει από τα μέτρα για τον κορωνοϊό. Κάποιοι αποφάσισαν να φύγουμε για να κάνουν πολιτική. Χιλιάδες αστυνομικοί πάνε και συνωστίζονται και ταλαιπωρούνται χιλιάδες κόσμος. Αυτοί, θα πάνε μετά στα σπίτια τους και στα παιδιά τους. Όποιος πήρε την απόφαση αυτή, να πάρει και την ευθύνη για ό,τι τους συμβεί. Αν μαζευτούν πολλά άτομα, θα γίνουν επεισόδια. Οι αστυνομικοί είμαστε υγειονομικές βόμβες. Έχω συγγενή πρώτου βαθμού που ήταν στους αγωνιστές του Πολυτεχνείου. Γελάνε οι αγωνιστές του Πολυτεχνείου μ’ αυτά που γίνονται…».

Εκτός από τους κεντρικούς δρόμους της πρωτεύουσας, σε αστυνομικό κλοιό θα βρίσκονται τα πανεπιστημιακά ιδρύματα της Αττικής, προκειμένου να αποφευχθεί νέα προσπάθεια κατάληψής τους.

Σε ισχύ βρίσκεται η διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., που απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των τεσσάρων ατόμων, ενώ προβλέπει πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ στα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ στα φυσικά πρόσωπα, τα οποία διοργανώνουν υπαίθριες συγκεντρώσεις.

Φτιάχνει παντόφλες, έχει επιβραβευθεί 46 φορές: Η εντυπωσιακή αλλαγή του Πάσσαρη, δεν αρκεί για να του δώσει ό,τι ζητάει
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Φτιάχνει παντόφλες, έχει επιβραβευθεί 46 φορές: Η εντυπωσιακή αλλαγή του Πάσσαρη, δεν αρκεί για να του δώσει ό,τι ζητάει

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστυνομική επιχείρηση περιφρούρησης της Αθήνας κατά τη διάρκεια της μεταπολίτευσης και μάλλον δεν έχει εκτιμηθεί επαρκώς ο κίνδυνος διασποράς του ιού μεταξύ των ενστόλων.