Το τερμάτισαν: Πρόστιμο 300 ευρώ σε γυναίκα που κατέθεσε λουλούδι στο Πολυτεχνείο

Όσο είναι το 55% ενός βασικού μισθού...
Το τερμάτισαν: Πρόστιμο 300 ευρώ σε γυναίκα που κατέθεσε λουλούδι στο Πολυτεχνείο
17 Νοεμβρίου 2020 | 14:45

Η τυπολατρεία και η προσκόλληση στο γράμμα (και όχι το πνεύμα) του νόμου στοίχισαν σε μια γυναίκα το ποσό των 300 ευρώ, απλώς και μόνο επειδή μπήκε στον κόπο να καταθέσει ένα λουλούδι προς τιμήν των πεσόντων του Πολυτεχνείου, όπως κάνει κάθε χρόνο.

Η κ. Μαρία Κιούση, που εργάζεται στην οδό Σολωμού, περίπου 100 μέτρα από το Πολυτεχνείο, κινήθηκε το πρωί της Τρίτης προς την πύλη του Πολυτεχνείου, με σκοπό να αφήσει ένα λουλούδι που κρατούσε στα χέρια της.

Όταν έφτασε στο σημείο, οι αστυνομικοί της ζήτησαν να τους επιδείξει τα στοιχεία της. Εκείνη έδειξε το έντυπο μετακίνησης για την εργασία της και το SMS με τον κωδικό 6 που είχε στείλει. Οι αστυνομικοί αφού έλεγξαν τα έγγραφα, της απάντησαν πως δεν δικαιολογείται η μετακίνηση και της βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 300 ευρώ, ίσο δηλαδή με το 55% ενός βασικού μισθού.

«Η εργασία μου βρίσκεται στα 100 μέτρα. Έρχομαι κάθε χρόνο. Σέβομαι την πανδημία και την υγεία των συμπολιτών μου, τηρώ τα μέτρα, φοράω μάσκα και ήρθα να αφήσω ένα λουλούδι στην πόρτα και να φύγω. Είμαι μόνη μου», είπε η ίδια, χωρίς ωστόσο αποτέλεσμα. Το πρόστιμο της βεβαιώθηκε, για να αποδειχθεί ξανά ότι το σύστημα είναι αρτηριοσκληρωτικό, αδυνατώντας να διαχωρίσει κίνητρα και καταστάσεις.

Menshouse.gr © 2024 - All Rights Reserved