«Διαβατήριο Covid-19»: Έρχονται δύσκολες… μέρες για τους αρνητές της πανδημίας
Βρείτε μας στο
NEWS

«Διαβατήριο Covid-19»: Έρχονται δύσκολες… μέρες για τους αρνητές της πανδημίας

Τα νέα από τις αεροπορικές εταιρίες δεν είναι καλά για τους «αντιεμβολιαστές»
Menshouse Team

Μπορεί με αυτά που συμβαίνουν πλέον σε όλη την Ευρώπη με το ξέσπασμα του δεύτερου κύματος της επιδημίας, οι «αρνητές» του κορωνοϊού να λιγοστεύουν μέρα με τη μέρα, ωστόσο είναι βέβαιο ότι σιγά-σιγά θα αρχίσουν να ξεφυτρώνουν και οι «αντιεμβολιαστές».

Για όλους αυτούς οι αεροπορικές εταιρίες δεν έχουν καθόλου καλά… νέα. Κατά τα φαινόμενα, το εμβόλιο για τον covid-19 θα είναι προαπαιτούμενο για τις διεθνείς πτήσεις, όπως προέβλεψε ο επικεφαλής της Qantas Airways, του εθνικού αερομεταφορέα της Αυστραλίας. Ο Αλαν Τζόις προανήγγειλε ότι η Qantas θα απαιτεί πιστοποιητικό εμβολιασμού μόνο για τις διεθνείς πτήσεις – για όσους εισέρχονται και εξέρχονται δηλαδή από την Αυστραλία – και εκτίμησε ότι παρόμοιες πολιτικές θα υιοθετηθούν παγκοσμίως από τις αεροπορικές εταιρίες.

Άλλωστε, η ιδέα της δημιουργίας «διαβατηρίων Covid-19», που θα επέτρεπε στους εμβολιασμένους ή πιθανώς ανοσοποιημένους ανθρώπους να ταξιδεύουν ελεύθερα, έχει πέσει στο τραπέζι σχεδόν από την αρχή της υγειονομικής κρίσης και όλα δείχνουν ότι προς αυτή την κατεύθυνση οδηγούνται οι εξελίξεις.

Την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου δοκιμάστηκαν τα ψηφιακά «διαβατήρια υγείας» σε πτήσεις του Ηνωμένου Βασιλείου. Οι Βρετανοί που αναχώρησαν από το αεροδρόμιο Χίθροου με προορισμό το μεγάλο αεροδρόμιο Νιούαρκ στη μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης, ήταν από τους πρώτους στον κόσμο που ταξίδεψαν χρησιμοποιώντας το ψηφιακό αυτό έγγραφο υγείας.

Οι υποψήφιοι ταξιδιώτες εξετάστηκαν για κορωνοϊό στις σχετικές εγκαταστάσεις του Χίθροου έως 72 ώρες πριν την αναχώρηση και συμπλήρωσαν τα ερωτηματολόγια υγείας που απαιτούν οι συνοριακές αρχές των ΗΠΑ.

Τα αποτελέσματα αποθηκεύτηκαν στην εφαρμογή κινητών Commonpass, η οποία σκανάρεται από τις αεροπορικές εταιρίες και τις αρχές συνόρων ώστε να επιβεβαιώνεται ότι οι επιβάτες δεν έχουν κορωνοϊό.

Αν γίνουν τελικά πράξη, τα «διαβατήρια covid-19» θα σχετίζονται ασφαλώς με τον εμβολιασμό και την ανοσοποίηση του οργανισμού.

«Έφυγε» στα 52, με το παράπονο: Ο ιπτάμενος Έλληνας γκολκίπερ που περίμενε μάταια 7 μήνες να παίξει στην Ίντερ, δεν το ξεπέρασε ποτέ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ «Έφυγε» στα 52, με το παράπονο: Ο ιπτάμενος Έλληνας γκολκίπερ που περίμενε μάταια 7 μήνες να παίξει στην Ίντερ, δεν το ξ