13.000 υπάλληλοι, 466 καταστήματα: Το κανόνι του Κολοσσού της ένδυσης που γονάτισε ο κορωνοϊός
Βρείτε μας στο

Η πανδημία του κορωνοϊού έχει βυθίσει σε ύφεση την παγκόσμια οικονομία, δοκιμάζοντας τις αντοχές εκατομμυρίων επιχειρήσεων. Η κρατική στήριξη δεν αρκεί για να διασώσει επενδύσεις με μεγάλα ανοίγματα και αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του βρετανικού κολοσσού ένδυσης Arcadia, η κήρυξη πτώχευσης του οποίου προκάλεσε σοκ στη διεθνή αγορά.

Ο όμιλος του επιχειρηματία Φίλιπ Γκριν στη Βρετανία, με τα 444 καταστήματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και τα 22 σε άλλες χώρες του εξωτερικού, απέτυχε να εξασφαλίσει δάνειο 30 εκατομμυρίων λιρών για να καλύψει την έλλειψη ρευστότητας που αντιμετώπιζε και ο μεγαλύτερος προβληματισμός έγκειται στην τύχη των 13.000 εργαζομένων του.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, o λογιστικός κολοσσός Deloitte ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ότι έχει αναλάβει διαχειριστής της Arcadia και θα αναζητήσει αγοραστές για τα εμπορικά σήματα του ομίλου, τα οποία είναι τα εξής: Topshop, Topman, Dorothy Perkins, Wallis, Miss Selfridge, Evans, Burton και Outfit.

Παράλληλα, η Deloitte ανακοίνωσε πως τα καταστήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά, ενώ δεν πρόκειται να γίνουν απολύσεις άμεσα. «Θα αναζητήσουμε γρήγορα προτάσεις ενδιαφέροντος και αναμένουμε να βρούμε έναν ή περισσότερους αγοραστές για να διασφαλίσουμε το μέλλον επιχειρήσεων», δήλωσε ο Matt Smith, μέτοχος της Deloitte.

Σχολιαστές στη Βρετανία κάνουν λόγο για το μεγαλύτερο θύμα της πανδημίας στο χώρο του λιανικού εμπορίου μέχρι στιγμής, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Ίαν Γκράμπινερ να δηλώνει ότι πρόκειται για «απίστευτα λυπηρή ημέρα» και ότι η εταιρεία δεν μπόρεσε να αντεπεξέλθει στο σοβαρό αντίκτυπο που είχε στην εμπορική κίνηση ο κορωνοϊός.

​Ο 68χρονος σερ Φίλιπ Γκριν έχει συχνά απασχολήσει το βρετανικό Τύπο με τον πολυτελή τρόπο ζωής του, ενώ είχε δεχθεί έντονη κριτική μετά από την κατάρρευση της ιστορικής εταιρείας ειδών σπιτιού BHS το 2016, έναν χρόνο αφού την είχε πουλήσει έναντι μίας λίρας σε επιχειρηματία με γνωστό ιστορικό πτώχευσης εταιρειών ιδιοκτησίας του.

Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι "χρυσός"
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Από τα 18 της, Νο1 στα hit: Η Ελληνίδα τραγουδίστρια που έκανε το μπαμ στο TikTok και ο,τι τραγουδάει είναι «χρυσός»