Ένταση στη Βουλή για την ανθοδέσμη στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
Βρείτε μας στο

Συνεχίζει να προκαλεί αντιδράσεις σε όλα τα επίπεδα η ενέργεια οργάνου της αστυνομίας, όπως έχει καταγραφεί από κάμερα, με την ανθοδέσμη την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Αυτή την φορά η ένταση μεταφέρθηκε και στο Κοινοβούλιο όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρος Σπίρτζης, εμφανίστηκε κρατώντας μια ανθοδέσμη θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να στηλιτεύσει αυτήν την απαράδεκτη κίνηση.

«Σας έφερα λίγα λουλούδια σαν αυτά που διέλυσε ο αστυνομικός των ΜΑΤ στον συνάδελφό του. Η πράξη αυτή αποτελεί προσβολή στον αδικοχαμένο Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, στους γονείς και την μάνα που δεν ξαναείδε από τότε το παιδί της. Να δώσετε ένα λουλούδι στον κ. Μητσοτάκη να κρατήσετε από ένα εσείς και να δώσετε από ένα και στην φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ για να θυμάστε τους ακροδεξιούς θύλακες που έχετε αφήσει στην ΕΛΑΣ για να εκπληρώνει τις εντολές σας με βία και δεκάδες συλλήψεις ακόμα και δικηγόρων. Θα δώσω την ανθοδέσμη στον κ. Χρυσοχοΐδη και ως ΣΥΡΙΖΑ ζητάμε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου», δήλωσε ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τον οποίο πάντως η πρόεδρος της επιτροπής Δημόσιας Τάξης, Σοφία Βούλτεψη, κατηγόρησε για φθηνό σόου.

Από την πλευρά του ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απάντησε: «Δεν με εξέπληξε η χειρονομία του κ. Σπίρτζη γιατί σε αυτή την αίθουσα ο λαϊκισμός αφθονεί. Η φετινή και η περυσινή χρονιά είναι οι μόνες που δεν κάηκε η Αθήνα. Δεν καταστράφηκε η πόλη με εξαίρεση τα επεισόδια στο ΑΤ Κολωνού. Στον Κολωνό τραυματίστηκαν 4 αστυνομικοί με σοβαρά κατάγματα αλλά ούτε ένα σχόλιο δεν ακούστηκε. Η ευαισθησία εξαντλήθηκε στην ανθοδέσμη. Είναι λυπηρό να έχουν εξελιχθεί η 6η Δεκεμβρίου και το Πολυτεχνείο σε γιορτή καταστροφής. Είναι και πολυδάπανο. Αυτό τελείωσε. Θα πάρει λίγο χρόνο αλλά αυτή η υπόθεση έκλεισε».