ΗΠΑ: Μεγάλη «στρατηγική» γκάφα εκτροχίασε το πρόγραμμα Warp Speed για τον εμβολιασμό του πληθυσμού

Κανείς δεν ισχυρίστηκε βέβαια ότι αυτή η επιχείρηση θα ήταν εύκολη
ΗΠΑ: Μεγάλη «στρατηγική» γκάφα εκτροχίασε το πρόγραμμα Warp Speed για τον εμβολιασμό του πληθυσμού
22 Δεκεμβρίου 2020 | 14:40

Το κυβερνητικό πρόγραμμα των ΗΠΑ για τη διανομή εμβολίων για την Covid-19, με την κωδική ονομασία «Warp Speed», αποτελεί μια τιτάνια επιχείρηση, σε μια χώρα με 328 εκατομμύρια ανθρώπους.

Η εφαρμογή του σχεδίου δεν ξεκίνησε με καθόλου ευνοϊκό τρόπο, καθώς το λάθος στον υπολογισμό διανομής του αριθμού εμβολίων τίναξε στον αέρα τον αρχικό προγραμματισμό που είχε γίνει, προκαλώντας αναστάτωση σε πολλές πολιτείες. Το σφάλμα της ομοσπονδιακής κυβέρνησης μείωσε τον αριθμό των διαθέσιμων εμβολίων σε τουλάχιστον 14 πολιτείες, με αποτέλεσμα κυβερνήτες και αξιωματούχοι υγείας να δηλώνουν απογοητευμένοι και να εμφανίζονται εκνευρισμένοι, καθώς τα σχέδια τους για τον εμβολιασμό των πολιτών ανατρέπονται.

Σύμφωνα με το CNBC, αξιωματούχοι που είναι επιφορτισμένοι να φέρουν σε πέρας την επιχείρηση, αναγκάστηκαν να μειώσουν τον αριθμό των δόσεων που διανέμονται, μετά από σύγχυση που προκλήθηκε σχετικά με το χρόνο έκδοσης του πιστοποιητικού χρήσης της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) για το εμβόλιο της Pfizer.

Την ευθύνη για το λάθος ανέλαβε ο Γκούσταβ Πέρνα, στρατηγός των Ενόπλων Δυνάμεων των ΗΠΑ, που είναι ο επικεφαλής της Επιχείρησης Warp Speed. Απευθυνόμενος στους κυβερνήτες των Πολιτειών που επηρεάζονται από το λάθος που έγινε (μεταξύ των οποίων η Ουάσινγκτον, το Νιου Τζέρσεϊ, η Καλιφόρνια, η Βιρτζίνια, το Μίσιγκαν, η Μινεσότα και η Νεβάδα), ο στρατηγός απολογήθηκε, αναλαμβάνοντας προσωπικά την ευθύνη για την «εσφαλμένη επικοινωνία», η οποία και οδηγεί σε μείωση του αριθμού των δόσεων των εμβολίων που θα παραληφθούν την επόμενη εβδομάδα από αυτές τις Πολιτείες.

«Είμαι αυτός που ενέκρινε τις εκτιμήσεις για τις διαθέσιμες δόσεις. Είμαι αυτός που ενέκρινε τις διανομές. Δεν υπάρχει πρόβλημα με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna. Απέτυχα. Προσαρμόζομαι. Διορθώνω το πρόβλημα και συνεχίζουμε», δήλωσε ο Πέρνα.

Menshouse.gr © 2024 - All Rights Reserved