«Καμπανάκι» από Λονδίνο: 50% πιο μεταδοτικός ο νέος κορωνοϊός!

Δυο ανεξάρτητες μελέτες κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου...
«Καμία ανοσία της αγέλης»: Η πραγματική στρατηγική που ακολουθεί η Σουηδία και δεν μπορεί να αντιγράψει κανείς
8 Ιανουαρίου 2021 | 18:01

Σε ένα άκρως ανησυχητικό συμπέρασμα κατάληξαν δύο ανεξάρτητες μελέτες, που προδημοσιεύθηκαν στη βάση ιατρικών ερευνών medRxiv, αναφορικά με τη νέα «βρετανική» μετάλλαξη του κορωνοϊού. Για την ακρίβεια, είναι τουλάχιστον κατά 50% πιο μεταδοτικός, όπως επισημαίνει το «Nature».

Μάλιστα, για τα αποτελέσματα των ερευνών τοποθετήθηκε με ανάρτησή του στο Facebook και ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος.

Η πρώτη μελέτη διενεργήθηκε από τους Eric Volz και Neil Ferguson του Imperial College του Λονδίνου, βασίστηκε στην εξέταση σχεδόν 2.000 γονιδιωμάτων της νέας παραλλαγής του κορωνοϊού, που στη Βρετανία μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου και αναλύθηκαν επίσης, τα αποτελέσματα από περίπου 275.000 τεστ που έγιναν στη Βρετανία στο τέλος του 2020. Οι επιστήμονες συμπέραναν ότι η νέα μετάλλαξη είναι περίπου 50% πιο μεταδοτική από τις άλλες έως τώρα.

Η δεύτερη μελέτη, με επικεφαλής τον Νίκολας Ντέιβις της Σχολής Δημόσιας Υγείας και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, αξιολόγησε, τόσο γενετικά όσο και άλλα δεδομένα σχετικά με την εξάπλωση της νέας μετάλλαξης στο τέλος του 2020 στη Βρετανία. Το συμπέρασμα είναι παρόμοιο και σύμφωνα με αυτό η νέα μετάλλαξη είναι κατά 56% πιο μεταδοτική.

«”Καλύτερα” να αυξηθεί η θνητότητα που προκαλεί μία παραλλαγή του κορονοϊού κατά 50%, παρά να αυξηθεί η μολυσματικότητα μίας παραλλαγής κατά 50%. Είναι, συνεπώς, σημαντικός ο έλεγχος της διασποράς στην κοινότητα και γι’ αυτό έχουν μεγάλη σημασία τα τεστ. Πρέπει να προσπαθήσουμε να κάνουμε υπομονή για λίγο ακόμα και να είμαστε το ίδιο προσεκτικοί», τόνισε από τη μεριά του ο ο καθηγητής Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλίας Μόσιαλος σε νέα ανάρτησή του στο Facebook.

Menshouse.gr © 2024 - All Rights Reserved