Κορωνοϊός: Χτύπησε ακόμη και εκεί η πανδημία…
Βρείτε μας στο
NEWS

Κορωνοϊός: Χτύπησε ακόμη και εκεί η πανδημία…

Κρούσμα σε μία από τις ελάχιστες χώρες που είχαν μείνει «καθαρές»
Menshouse Team

Πιθανότατα οι Ομόσπονδες Πολιτείες της Μικρονησίας να είναι από τα κράτη την ύπαρξη των οποίων δεν γνωρίζατε, όπως και εμείς εδώ στο menshouse άλλωστε, που χαμπάρι δεν θα παίρναμε για την ύπαρξή τους, εάν δεν προέκυπτε μια είδηση την οποία μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, σε αυτό το μικρό νησιωτικό σύμπλεγμα, που μέχρι πρόσφατα παρέμενε αλώβητο από τον κορωνοϊό, καταγράφηκε το πρώτο κρούσμα, το οποίο προκάλεσε συναγερμό στις Αρχές, όπως παραδέχτηκε και ο πρόεδρος της χώρας, Ντέιβιντ Πανουέλο.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι η κατάσταση παραμένει υπό έλεγχο και κάλεσε τους λιγοστούς κατοίκους της περιοχής να επιδείξουν ψυχραιμία καθώς ο ασθενής (που είναι ένα μέλος πληρώματος πλοίου που ερχόταν από τις Φιλιππίνες) παρακολουθείται στενά.

Σύμφωνα πάντα με όσα μεταδίδονται, πλέον η Μικρονησία μπαίνει στο κλαμπ των κρατών με ένα και μόνο κρούσμα, μαζί με το Βανουάτου, τα Νησιά Σολομώντα, τα Νησιά Μάρσαλ και την Σαμόα, ενώ παραμένουν ελάχιστες οι χώρες που μπορούν να περηφανεύονται ότι δεν έχουν πληγεί. Συγκεκριμένα πρόκειται για τις Κιριμπάτι, Ναούρου, Παλάου, Τόνγκα και Τουβαλού.