Ψάξτε στο πατάρι σας: Τεύχος κόμικ πουλήθηκε για 2,2 εκατ. δολάρια!
Βρείτε μας στο

Εάν είσαι από εκείνους που κάπου σε κάποιες κούτες σε αποθήκες, ντουλάπες ή σοφίτες έχεις κρατήσει παλιά τεύχη από περιοδικά ή κόμικ που διάβαζες ως παιδί, λογικά ανήκεις στις ευπαθείς ομάδες που έχουν προβάδισμα εμβολιασμού για τον κορωνοϊό.

Ωστόσο αυτή είναι η μία πλευρά του νομίσματος η οποία είναι και εντελώς άσχετη με το θέμα μας. Και περνάμε ευθέως σε αυτό αφού πρώτα σας ευχηθούμε να παραμείνετε σιδερένιοι.

Αν, λοιπόν, ανήκετε στην κατηγορία συλλεκτών, ίσως θα ήταν καλή ιδέα να ψάξετε λιγάκι τα κόμικ που διαθέτετε και να ελέγξετε με κάποιο τρόπο την ενδεχόμενη αξία τους, αφού δεν αποκλείεται στο πατάρι σας να κάθεται και να αραχνιάζει μια μικρή περιουσία.

Βέβαια οι πιθανότητες να βρείτε έναν πραγματικό θησαυρό είναι μάλλον περιορισμένες, αλλά σε κάθε περίπτωση τουλάχιστον θα έχετε την ευκαιρία να θυμηθείτε τα παιδικά χρόνια σας και να μεταφερθείτε σε μια εποχή πολύ πιο αθώα και όμορφη για τους περισσότερους.

Εάν, όμως, είστε πραγματικά τυχεροί ίσως πέσετε κι εσείς σε κάποιο σπάνιο τεύχος που με κάποιο μαγικό τρόπο βρέθηκε στα χέρια σας και ίσως γίνετε και εσείς πλούσιοι μέσα σε ένα βράδυ, όπως συνέβη με τον Μπίλι Γκέιτς (όχι, δεν είναι ο γνωστός) ο οποίος το 1979 είχε αποφασίσει να αγοράσει έναντι 3.000 δολαρίων το πρώτο τεύχος του Μπάτμαν το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 1940. Ήταν ένα κόμικ με αποκλειστικό ήρωα τον Σκοτεινό Ιππότη.

Πολλοί τότε ίσως χαρακτήρισαν «βλάκα» τον Γκέιτς που έδωσε ένα κάρο λεφτά για ένα μάτσο χαρτιά, αλλά πλέον ο ίδιος ή οι συγγενείς του μπορούν να επιστρέψουν τους χαρακτηρισμούς και μάλιστα με τεράστιο τόκο.

Και αυτό διότι εκείνο το τεύχος του Μπατμαν πωλήθηκε πρόσφατα σε δημοπρασία του οίκου Heritage Auctions έναντι 2,2 εκατομμυρίων δολαρίων! Δεν μπορείς να πεις…. Μια χαρά απόδοση του απέφερε εκείνη η αγορά! Και για να μην νομίζετε ότι αν δεν κάνατε συλλογή από Μπάτμαν δεν έχετε τύχη, να ξέρετε ότι πριν από δύο μήνες τεύχος του Detective Comics#27 πωλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων. Ποιος ξέρει, ίσως εκείνα τα «μίκυμάο» στο πατάρι να έχουν μεγαλύτερη αξία από ό,τι νομίζετε!

Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20' στο κενό (Pics)
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Σφήνωσαν τα πόδια στο χειριστήριο: Το θαύμα της πτήσης BA5390 που ο πιλότος κρεμόταν 20′ στο κενό (Pics)