Η απόδειξη ότι ο κορωνοϊός δεν κατασκευάστηκε σε εργαστήριο
Βρείτε μας στο
NEWS

Έρευνα: Το twitter είχε «προβλέψει» την πανδημία του Covid 19 πριν καν ξεσπάσει!

Το διαδίκτυο είχε αρχίσει από πολύ να αναρωτιέται τι συμβαίνει
Menshouse Team

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει έρευνα που δημοσιεύτηκε σήμερα (25 Ιανουαρίου) στον ιστότοπο nature.com, σύμφωνα με την οποία μια πιο προσεχτική ματιά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης –και πιο συγκεκριμένα στο twiter- θα είχε προειδοποιήσει για την επικείμενη πανδημία του κορωνοϊού, πολύ πριν υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις.

Την μελέτη υπογράφουν οι Μιλένα Λοπρέιτε, Πιέτρο Παντσαράζα, Μικελάντζελο Πουλίγκα και Μάσιμο Ρικαμπόνι οι οποίοι για τις ανάγκες της έρευνας τους έβαλαν στο «μικροσκόπιό» τους τις αναφορές που υπήρξαν στο twitter -από το φθινόπωρο κιόλας- σχετικά με περιστατικά πνευμονίας.

Όπως γράφουν, επέλεξαν τον συγκεκριμένη ασθένεια ως λέξη-κλειδί καθώς η πνευμονία είναι το πρόβλημα υγείας που σχετίζεται όσο κανένα άλλο με τον κορωνοϊό, ενώ ως τέτοια (ως πνευμονία δηλαδή) χαρακτηρίστηκε και ο Covid πριν γίνει αντιληπτό ότι επρόκειτο για κάτι πολύ διαφορετικό και απείρως πιο επικίνδυνη κατάσταση.

Τα ευρήματα δείχνουν ότι μήνες πριν υπάρξουν οι επίσημες ανακοινώσεις και η παραδοχή των Αρχών της Κίνας για έναν νέο ιό, οι αναφορές για περιστατικά πνευμονίας πολύ περισσότερα των συνηθισμένων ήταν αυξημένες. Και μάλιστα, σύμφωνα πάντα με την έρευνα, πολλές από αυτές αφορούσαν την Ευρώπη, παρά το γεγονός ότι επίσημα η «εισαγωγή» του κορωνοϊού στην «Γηραιά Ήπειρο» καταγράφηκε την επόμενη άνοιξη.

Όπως επισημαίνουν οι επιστήμονες πιθανότατα από την πανδημία και την μελέτη των συνεπειών τους ίσως προκύψει και κάτι θετικό. Δηλαδή στέκονται στο γεγονός ότι τα νέα μέσα μπορούν να τεθούν στην υπηρεσία των ειδικών και να χρησιμοποιηθούν ως βάση δεδομένων και περαιτέρω έρευνας ώστε να παρακολουθείται η ροή τους και να ελέγχεται στα πρώτα στάδιά του κάποιο trend, πριν αυτό μετατραπεί σε απόλυτο κίνδυνο για την δημόσια υγεία.

Διαβάστε ολόκληρη την έρευνα εδώ.

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του