«Μπλόκο» της Ντίσνεϊ σε κλασικά κινούμενα σχέδια λόγω ρατσιστικού περιεχομένου!
Βρείτε μας στο

Την πλάτη σε μερικές από τις πλέον κλασικές ταινίες κινουμένων σχεδίων της γυρίζει η Ντίσνεϊ, η οποία πλέον προσαρμόζεται στο νέο περιβάλλον που δημιουργεί η ανάγκη για πολιτική ορθότητα, σύμφωνα με το οποίο πολλές από τις σκηνές σε αυτά τα φιλμ θεωρείται ότι έχουν ρατσιστικά μηνύματα.

Η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές στο παρελθόν το στούντιο είχε κατηγορηθεί για μεροληπτική θέση υπέρ συγκεκριμένων ομάδων και σε βάρος άλλων, αλλά αυτή είναι ουσιαστικά η πρώτη φορά του ουσιαστικά –έστω και εμμέσως- παραδέχεται κάτι τέτοιο.

Έτσι, όπως ανακοινώθηκε επίσημα, η υπηρεσία streaming Disney Plus, η οποία ανήκει στην εταιρεία Walt Disney, αποφάσισε τον αποκλεισμό πρόσβασης σε ορισμένες ταινίες της σε παιδιά, τα οποία θα μπορούν να τα παρακολουθήσουν μόνο μετά από γονική συναίνεση.

Τα «ένοχα» καρτούν είναι κλασικοί τίτλοι που έχουν αγαπηθεί από γενιές και γενιές, όπως για παράδειγμα ο θρυλικός Πίτερ Παν, το αγαπημένο «Αρχόντισσα και ο Αλήτης», το «Ντάμπο το Ελεφαντάκι» ή οι «Αριστοκράτες» και το «Βιβλίο της Ζούγκλας»!

Ορισμένοι κάνουν λόγο για μάλλον υπερβολική κίνηση, θεωρώντας ότι όπως έχει συμβεί και στο παρελθόν με άλλες πλατφόρμες, ίσως θα ήταν αρκετό ένα μήνυμα διάρκειας κάποιων δευτερολέπτων που θα ενημέρωνε για το γεγονός ότι ορισμένες σκηνές ίσως έχουν ρατσιστικό περιεχόμενο. Όμως η εταιρεία αποφάσισε να απαγορεύσει εντελώς την δυνατότητα προβολής σε ανήλικους χωρίς συναίνεση, ενώ οι ενήλικες που θα το παρακολουθούν, θα βλέπουν προηγουμένως το παρακάτω μήνυμα: «Αυτό το πρόγραμμα περιλαμβάνει αρνητικές απεικονίσεις ή / και κακομεταχείριση ανθρώπων ή πολιτισμών. Αυτά τα στερεότυπα ήταν λάθος τότε και είναι λάθος τώρα. Αντί να καταργήσουμε αυτό το περιεχόμενο, θέλουμε να αναγνωρίσουμε τον επιβλαβή αντίκτυπό του, να μάθουμε από αυτόν και να πυροδοτήσουμε τη συζήτηση για να δημιουργήσουμε ένα μέλλον χωρίς αποκλεισμούς μαζί