Τελειώνουμε με τους χρυσαυγίτες: Την Πέμπτη η συζήτηση για άρση ασυλίας του Λαγού
Βρείτε μας στο

Πλησιάζει η ώρα για να κλείσουν οι… εκκρεμότητες που έμειναν μετά την πρωτόδικη καταδίκη της ηγετικής ομάδας της Χρυσής Αυγής για την εγκληματική δράση τους.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ την Πέμπτη (3/2/21) στο Ευρωκοινοβούλιο θα συζητηθεί το αίτημα για άρση της βουλευτικής ασυλίας του Γιάννη Λαγού, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση σχεδόν 14 ετών, αλλά δεν έχει συλληφθεί εξαιτίας της ιδιότητάς του.

Το θέμα θα μπει στην ημερήσια διάταξη της Επιτροπής Νομοθετικών Υποθέσεων και εφόσον δεν προκύψει κάποια… έκπληξη μεγατόνων, στη συνέχεια θα εισαχθεί στην ολομέλεια η οποία και θα λάβει την τελική απόφαση.

Προφανώς, οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του Γιάννη Λαγού καθώς οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο ότι η απόφαση θα είναι η αναμενόμενη, με αποτέλεσμα την σύλληψή του προκειμένου να οδηγηθεί στις φυλακές τουλάχιστον μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή του και σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο.

Βέβαια, ακόμη κι έτσι θα παραμένει ένα «αγκάθι» το οποίο ακούει στο όνομα Χρήστος Παππάς. Όπως γνωρίζουμε όλοι, ο εκ των ηγετικών στελεχών του ναζιστικού μορφώματος κατάφερε να ξεγλιστρήσει κάτω από την μύτη της αστυνομίας κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες και αποφεύγει μέχρι σήμερα την σύλληψη. Τουλάχιστον μας… ενημέρωσε μέσω του πληρεξούσιου δικηγόρου του ότι δεν σκοπεύει να μείνει για πάντα άφαντος, αλλά θα κάνει… come back όταν θα φτάσει ενώπιον του ακροατηρίου η υπόθεση της έφεσης.