Τα 3 νέα μέτρα στα σχολεία για να ανοίξουν στις 11 Γενάρη
Βρείτε μας στο
NEWS

Όλα στο τραπέζι: Έρχεται απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο στην Αττική;

Ακραίο μέτρο και πολύ δύσκολο να εφαρμοστεί, λένε οι επικριτές
Menshouse Team

Δίνουν και παίρνουν τα σενάρια και οι προτάσεις των λοιμωξιολόγων για νέα μέτρα στην Αττική, μετά την αύξηση του κρουσμάτων κορωνοϊού το τελευταίο διάστημα. Ήδη από ορισμένους γίνεται λόγος για τρίτο κύμα, ενώ άλλοι συνδέουν την ραγδαία επιδείνωση στο γεγονός ότι επήλθε μια κάποια χαλάρωση λόγω των προσδοκιών που δημιούργησαν τα εμβόλια.

Βέβαια ήδη οι ρυθμοί εμβολιασμού είναι πολύ χαμηλότεροι από αυτούς που θα επέτρεπαν να αισιοδοξούμε, την ίδια ώρα που οι ειδικοί προειδοποιούν ότι το θέμα δεν πρόκειται να λυθεί άμεσα και επιπλέον ότι το εμβόλιο δεν μπορεί να θεωρηθεί πανάκεια.

Έτσι, αναγκαστικά πέφτουν καθημερινά στο τραπέζι νέες προστάσεις σχετικά με το πώς θα πρέπει να κινηθεί ο κρατικός μηχανισμός, ιδιαίτερα στην περίπτωση της Αττικής που αποτελεί ιδιαίτερα κρίσιμο μέγεθος, αφού πρόκειται ουσιαστικά για την… μισή Ελλάδα, τουλάχιστον πληθυσμιακά.

Εάν η κατάσταση ξεφύγει από έλεγχο, είναι δεδομένο πως θα δημιουργηθεί τεράστια πίεση στο σύστημα υγείας και γι΄ αυτό εξετάζονται και μέτρα τα οποία πάντως ορισμένοι κρίνουν ήδη όχι μόνο ακραία αλλά και αναποτελεσματικά.

Ένα από αυτά είναι και η ενδεχόμενη απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο εντός της περιφέρειας του Λεκανοπεδίου, ακόμη και συνδυαστικά με τον περιορισμό της «ελεύθερης» κυκλοφορίας μέχρι τις 6 το απόγευμα, αντί για τις 9 που ισχύει σήμερα.

Όσοι στέκονται απέναντι (και δεν είναι λίγοι) πάντως προεξοφλούν ότι κάτι τέτοιο θα ήταν πρακτικά ανεφάρμοστο και προειδοποιούν για μέτρο που (αν ληφθεί) μάλλον θα προκαλέσει μεγαλύτερα προβλήματα από αυτά που υποτίθεται ότι θα λύσει.

κροκάδα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Ρισκάραμε… σαλμονέλα: Τα γλυκό της παιδικής μας ηλικίας που πλέον κανείς δεν τολμά να δώσει στο παιδί του