Το σχέδιο για τις γιορτές: Τα 4 μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση για τα Χριστούγεννα
Βρείτε μας στο

Το νέο lockdown μετά την αύξηση των κρουσμάτων αλλάζει άρδην τα πλάνα της κυβέρνησης. Ειδικά στο θέμα των σχολείων οι αλλαγές θα είναι μεγάλες προκειμένου να ολοκληρωθεί η χρονιά, καθώς τα περιθώρια πλέον στενεύουν επικίνδυνα.

Όπως άλλωστε αποκάλυψε ο πρωθυπουργός στη σημερινή συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ η κυβέρνηση δεν επιθυμούσε το κλείσιμο των σχολείων, όμως η εισήγηση των επιδημιολόγων δεν άφηνε πολλά περιθώρια δεύτερων σκέψεων.

Η διασπορά του ιού ήταν μεγάλη και η εκτίμηση των λοιμωξιολόγων ήταν πώς ένας απ’ τους βασικούς λόγους αφορούσε στην κινητικότητα των γονέων που έφερνε το άνοιγμα των σχολείων.

Απ’ την στιγμή λοιπόν που το lockdown ήταν μονόδρομος αναζητούνται πλέον λύσεις για να βγει η χρονιά χωρίς πρόβλημα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δυο σκέψεις στο κυβερνητικό επιτελείο.

Η πρώτη αφορά στην επέκταση του σχολικού έτους και η δεύτερη στον περιορισμό των διακοπών του Πάσχα. Ο πρωθυπουργός σημείωσε χαρακτηριστικά ότι θα γίνουν κάποιες προσαρμογές και μεταξύ αυτών είναι μια ενδεχόμενη επέκταση του διδακτικού έτους, κάποιος περιορισμός των διακοπών του Πάσχα. «Νομίζω ότι όλα αυτά είναι πράγματα, τα οποία είναι αναμενόμενα», είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.