Συγκλονιστικά καταιγιστικός: Ο Σωτήρης Τσαφούλιας σε 3’ εξηγεί τι δεν είναι «άντρας παλιάς κοπής» (Vid)
Βρείτε μας στο

Κάποιες φορές οι λέξεις είναι πολύ φτωχές για να περιγράψουν ένα συναίσθημα. Σίγουρα το ένιωσαν αυτό όσοι είδαν το ξέσπασμα του Σωτήρη Τσαφούλια σήμερα στο «Πρωινό» του ΑΝΤ1 με τους Φαίη Σκορδά και Γιώργο Λιάγκα.

Ο σκηνοθέτης του «Έτερος Εγώ» μίλησε για τις καταγγελίες, για τους… μεγάλους καλλιτέχνες που φέρονται να εμπλέκονται σε περιστατικά παρενόχλησης και για τον περιβόητο… άνδρα παλιάς κοπής, όρο που επικαλέστηκε ο Παύλος Χαϊκάλης.

Ανοίγοντας το κεφάλαιο «κακοποίηση», με αποστομωτικές ατάκες έβαλε στη θέση τους τους φερόμενους ως δράστες, κάνοντας λόγο για «ώρα των θυμάτων».

«Ανήκω στη γενιά των χωρισμένων γονιών και ανήκω σε αυτή τη γενιά όχι γιατί ξεχαρβαλώσαμε την κοινωνία που παραλάβαμε αλλά γιατί αντιληφθήκαμε νωρίς ότι η κοινωνία που παραλάβαμε έχει τρομερές παθογένειες. Θα σταθούμε με αγάπη και απέναντι στους θύτες γιατί και αυτοί έχουν παράπλευρες απώλειες, αλλά δεν είναι η ώρα να ασχοληθούμε με αυτούς. Είναι ώρα να ασχοληθούμε με τα θύματα. Χαίρομαι που ξεκινά όλο αυτό από το θέατρο.

Είναι περίπτωση Αντιγόνης – Κρέοντα. Δηλαδή για την πάλη μεταξύ της αξίας και της αρχής. Και αυτή τη στιγμή επειδή έχω ακούσει και τον όρο ανθρωποφαγία, το τελευταίο διάστημα, τον οποίο δεν τον άκουσα για παράδειγμα στην περίπτωση του Ζακ Κωστόπουλου, δεν το άκουσα σε καταγγελίες την εποχή που η κοινωνία δεν ήταν έτοιμη να ακούσει. Τον ακούω τώρα», είπε και συνέχισε:

«Αν λοιπόν ανθρωποφαγία λέγεται αυτό που κάνετε εσείς τώρα και λέγεται τηλεδίκη, το να αυτοϊκανοποείσαι μπροστά σε μία έντρομη γυναίκα, που με κλάματα στα μάτια να προσπαθεί να βγει από πόρτες που έχεις κλειδώσει και συ σ αυτό το θέαμα όχι μόνο να διατηρείς τη στύση σου αλλά να φτάνεις και στην κορύφωση, αυτό πώς ονομάζεται;».

Και δεν έμεινε εκεί…

Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Δηλαδή τώρα αυτό το χάρηκαν οι οπαδοί της Ρεάλ Μαδρίτης;

«Όταν βλέπεις ένα παιδί 6 ετών και λέμε τώρα παραγράφηκε το αδίκημα, αλλά δεν έχει παραγραφεί το δικαίωμα του δράστη να μηνύσει για συκοφαντική δυσφήμηση, το τραύμα στην πληγή του Μοθωναίου, στα πόσα χρόνια παραγράφεται; Ακούω να μιλάμε για τους ανθρώπους που τους κατηγορούν και αποκαλούνται μεγάλοι καλλιτέχνες.

Ποιος είναι ο μεγάλος καλλιτέχνης; Δεν υπάρχει μεγάλος καλλιτέχνης αν δεν έχεις γίνει σπουδαίος άνθρωπος. Η ανθρωπιά και η εξέλιξη συμπαρασύρει και το επάγγελμα. Παίρνω μια φράση από την Αντιγόνη: ‘Tα έργα πρέπει να μετρά και όχι τα χρόνια’».

Κάντε μια χάρη σε σας και στα παιδιά σας. Ειδικά αν έχετε αγόρια. Δείξτε τους αυτό το βίντεο, ξανά και ξανά και θα καταλάβουν πολλά!