«Οσμή» σκανδάλου: Γλίτωσαν το πρόστιμο με το προληπτικό κλείσιμο της εθνικής οδού
Βρείτε μας στο

Οσμή σκανδάλου… μυρίζουν οι πολιτικοί αντίπαλοι της Νέας Δημοκρατίας, με πυρά κατά της κυβέρνησης και προσωπικά σε βάρος του αρμόδιου υπουργού, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Ο λόγος αφορά την αναίτια, όπως υποστηρίζουν, απόφασή του να κλείσει χθες η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, η οποία λήφθηκε σύμφωνα με τα λεγόμενα του ιδίου για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με τον νόμο που ψηφίστηκε πριν από ένα χρόνο και βρίσκεται πλέον σε ισχύ, ο ιδιώτης στον οποία έχουν περάσει και τα έσοδα μέσω των διοδίων, είναι εκείνος που φέρει ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία της εθνικής οδού και είναι υποχρεωμένος να φροντίζει ώστε να μην διακόπτεται η κυκλοφορία.

Πράγμα που σημαίνει ότι υποχρεούται να διατηρεί τον δρόμο ανοιχτό χρησιμοποιώντας ίδια μέσα (εκχιονιστικά και προσωπικό) σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών φαινομένων. Σε περίπτωση που δεν τα καταφέρει, τότε το προβλεπόμενο πρόστιμο φτάνει στο 1.000.000 ευρώ.

Ωστόσο ο νόμος είναι σαφής και σε αυτόν σημειώνεται ότι εάν η απόφαση για κλείσιμο της εθνικής οδού προέρχεται από την κυβέρνηση, τότε η εταιρεία και ο ιδιώτης δεν φέρουν την ευθύνη ούτε διατρέχουν τέτοιον κίνδυνο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες έκλεισε σχεδόν αιφνιδιαστικά η μεγαλύτερη οδική αρτηρία της χώρας από τις 5.30 το πρωί, στη συνέχεια έμεινε  ανοιχτή για έξι ώρες, για να κλείσει ξανά από τις 7 το απόγευμα της Δευτέρας έως τις 7 το απόγευμα της Τρίτης.

Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ Άφησε άναυδη ως και την ίδια τη Mercedes: Το ταξί-«σκυλί» του Σαλονικιού οδηγού που «κατάπιε» 4,6 εκατ. χιλιόμετρα