«Κορωνοτουρισμός»: Η νέα… τάση των πλουσίων στην εποχή της πανδημίας
Βρείτε μας στο

Ο ιατρικός τουρισμός ως έννοια δεν είναι κάτι νέο, φαίνεται όμως ότι ακόμη και τέτοιου τύπου μορφές «διακοπών» μεταβάλλονται την εποχή του COVID-19.

Πλέον, με διάφορες εταιρείες να έχουν αναπτύξει τα δικά τους εμβόλια, οι περισσότεροι περιμένουν υπομονετικά να φτάσουν στην χώρα τους παρτίδες του εμβολίου και αναμένουν την σειρά τους ώστε να τους γίνει η… πολυπόθητη ένεση.

Ωστόσο κάποιοι διαθέτουν πολύ λιγότερη υπομονή και πολύ περισσότερα χρήματα από τους παραπάνω και δεν δείχνουν καμία διάθεση αναμονής. Για αυτούς πλέον έχει αναπτυχθεί μια νέα ταξιδιωτική υπηρεσία η οποία τους μεταφέρει στις ΗΠΑ και συγκεκριμένα σε ορισμένες πολιτείες που έχουν «ανοίξει» τις διαδικασίες εμβολιασμού ακόμη και σε πολίτες από άλλες χώρες.

«Πρωταθλήτρια» σε αυτήν την μορφή «τουρισμού» αναδεικνύεται η πολιτεία της Φλόριντα όπου στις 23 Δεκεμβρίου του 2020 ο κυβερνήτης Ρον ΝτεΣάντις ανακοίνωσε την «ανοιχτή» πολιτική του στο θέμα του εμβολιασμού. Σύμφωνα με τα ως τώρα στοιχεία, 61.875 άνθρωποι από την υπόλοιπη Αμερική και σε κάποιες περιπτώσεις από άλλα μέρη του κόσμου κατάφεραν να προμηθευτούν και να κάνουν το εμβόλιο!

Πολλοί εξ αυτών καταφθάνουν με κάποιο τζετ που παρέχει κάποιο γραφείο, όπως για παράδειγμα η εταιρεία Jettly, και μένουν στην περιοχή για όσο διάστημα χρειαστεί. Βέβαια, μετά την αποκάλυψη αυτής της πρακτικής, αρκετοί μόνιμοι κάτοικοι εξαγριώθηκαν και η πολιτεία αναγκάστηκε να θεσπίσει περιορισμούς, όπως για παράδειγμα κάποιο πιστοποιητικό σαν λογαριασμό ή συμβόλαιο ενοικίασης. Και πάλι όμως αυτοί που έχουν χρήματα για να επιβιβαστούν σε ένα λίαρ τζετ και να φτάσουν ως εκεί, μάλλον έχουν τον τρόπο να ξεπεράσουν τέτοιου τύπου εμπόδια με πλαστά έγγραφα.